Tiyatrocu Sesal tutuklandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tiyatrocu Sesal tutuklandı


 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mersin İl Örgütü yöneticisi ve tiyatro sanatçısı Ali Sesal, facebook üzerinden yaptığı bir paylaşımda Cumhurbaşkanı’na hakaret ve devletin egemenlik alametlerini aşağılama suçlarını işlediği iddiasıyla tutuklandı.

Haber Merkezi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mersin İl Örgütü yöneticisi, tiyatro sanatçısı Ali Sesal, ifade vermek üzere Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne çağrıldı. Sesal burada, Rus medyasında yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’i, yere serili Türk bayrağının üzerinde resmeden bir karikatürü facebook sayfasında paylaşması iddiasıyla ilgili ifade verdi. Daha sonra savcılıkta ifade veren Sesal, Cumhurbaşkanı’na hakaret ve devletin egemenlik alametlerini aşağılama suçlamalarından hazırlanan iki ayrı dosya ile mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı. Sesal’in adliyedeki işlemleri sırasında yanında bulunan avukat Serap Angay, “Söz konusu karikatür Rus medyasında yayınlanmış. Ali Sesal karikatürle ilgili olarak bir sitede yayınlanan ‘Rusya’da skandal karikatür’ başlıklı haberi paylaşmış.  Hakkında tek bir paylaşımdan dolayı iki dosya açılmış. İki dosyadan da tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı” dedi


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA