Mersin’de 873 kişi görevden uzaklaştırıldı 94 kişi tutukladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de 873 kişi görevden uzaklaştırıldı 94 kişi tutukladı


 

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Mersin’de 873 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı. 5 vali yardımcısının da aralarında bulunduğu 94 kişi ise tutuklandı.

Haber Merkezi

Mersin Valiliği, 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmaların sonuçlarını resmi internet sitesinde yaptığı açıklamayla kamuoyu ile paylaştı. Anayasal düzeni yıkmaya yönelik kalkışmanın sonucu darbeye teşebbüs etmekten Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan dahil 8 askeri personelin yakalanarak gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, “Bu kapsamda idari tedbirler alınarak çeşitli rütbelerde 264 emniyet mensubu, 75 hakim ve savcı, 6 vali yardımcısı, İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan 10 personel, çeşitli rütbelerde 14 askeri personel olmak üzere 873 kamu personeli görevden uzaklaştırılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen adli soruşturmalar sonucu 14 emniyet mensubu, 59 hakim ve savcı, 5 vali yardımcısı, 3 jandarma personeli, 8 askeri personel olmak üzere 94 kişi tutuklanmıştır” denildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA