İç denetçiler belediyeyi karıştırdı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İç denetçiler belediyeyi karıştırdı!


 

Özel İdare’den gelen bazı personellere fazla ödeme yapılması ile ilgili yargı süreci başlatan Büyükşehir Belediyesi İç Denetçileri’nin, ‘kasıtlı yapıldı’ iddiaları ile kurum içinde sürtüşme yaşanmasına neden olduğu ortaya çıktı!

Belediyenin yargı süreci devam ederken, mahkemeyi kaybedeceğine yönelik izlenim nedeniyle “Uzlaşma yoluna gidelim! teklifi ise Meclis üyelerinin itirazı ile geri çekildi. Belediye uzlaşma için yargı sonucunu bekleyecek. 

Hediye Eroğlu

Büyükşehir Yasası ile kapanan Özel İdare’lerle ilgili sıkıntılar bitmek bilmiyor. Devletin çeşitli kurum ve kuruluşlarına dağıtılan personellere ilişkin yaşanan idari sorunlar gündemi meşgul etmeye devam ediyor. 
Son olarak Özel İdare’den Büyükşehir Belediyesi’ne gelen 550 kişilik personelden bazılarına fazla maaş ödenmesinin tespit edilmesi ile ilgili başlatılan hukuksal süreç tartışmalara neden oldu.
Büyükşehir Belediyesi İç Denetçileri’nin tespit ederek yargı süreci başlattığı olayla ilgili, yargı süreci beklenmeden personel ile ‘Uzlaşma’ yoluna gitme çabasına, bazı meclis üyelerinden, “O zaman neden mahkemeye verdiniz” tepkisi geldi. 

“DAVA SONUCU BEKLENMELİ”
AKP’li Meclis Üyesi Kadir Canlı, Özel İdare’den gelen bazı müdürlerin, müdürlük vasfı olmamasına rağmen müdürlük maaşı aldığını, tasfiye ile belediyeye geldiklerinde ise iç denetimlerde bu durumun ortaya çıktığını söyledi. “Belediye tarafından geçmişte alınan maaşların fazla kısımlarının iadesi istendi ancak 15 kişi dava açtı ve hukuksal süreç devam ediyor” diyen Canlı, “Şimdi gelinen süreçte, ‘Biz bu davaları zaten kaybedeceğiz, bari barış yapalım’ diyoruz. O zaman niye ceza verdik? Mahkeme sonucu beklenmeli.
Ayrıca dava açmamış kişilere de emsal olacağız” dedi.

SİLİFKE’DEKİ SIKINTININ MALİYETİ 6 MİLYON TL!
Başkan Burhanettin Kocamaz da, her kurumda zaman zaman bu tür hadiseler yaşanabildiğini söyledi. Özel İdare’den gelen personeller ve Büyükşehir Yasası ile ilçelerdeki personellerinde Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesine girmesi ile sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını aktaran Kocamaz, “Örneğin sadece Silifke’de personelin mesaileri verilmediği için sözleşmeye göre aradaki farktan kaynaklanan ve bize rücu edilen para 6 milyon TL’dir. Bizim yerimize kendinizi bir koyun, bizim neler çektiğimiz bir düşünün.
Ayrıca örneğin Büyükşehir Belediyesi geçmişte Gözne’ye kadar otobüs çalıştırıyordu, seçim dönemi ‘Otobüs Ayvagediği’ne kadar gitsin’ denilmiş ve bunun üzerine dolmuşçular ‘mağdur olduk’ diyerek dava açmış ve kazanmışlar. Yine bu dava için ödeyeceğimiz tutar 2 milyon TL’dir. 

‘KASITLI YAPILDI’ İDDİASI SÜRTÜŞMEYE NEDEN OLDU!
Birilerinin hatası yüzünden belediye bu paraları ödeyecek. Bunun gibi o kadar çok üzerimize gelen yük var ki! Ancak burada ise 5-10 TL için personeli biraz daha baskı altına alıyoruz. 
Burada iç denetçilerin yaptıkları inceleme neticesinde, bu konu ortaya çıktıktan sonra personel ister istemez burukluk yaşadı. Sürtüşme oldu. ‘Bunlar kasıtlı yapıldı’ gibi bazı iddialar ortaya çıktı. Zaten her halükarda mahkemede, mecliste olsa bu konu bir şekilde sonuçlanacak. Ama şuanda yapılanlar personel lehine. En azından bundan sonraki davalar önlenmiş olur. 
Alacakların bir kısmı da zaten maaş değil, bazıları örneğin yemek ücreti. Biz aslında durduğumuz yerde günah keçisi oluyoruz. İç denetçiler, belediye içindeki diğer personel ‘kasıtlı yapıyorlar’ diyerek zan altında tutuyorlar. İşi uzatmamak adına uzlaşma teklifi getirdik ancak mahkemeyi bekleyeceğiz” dedi.  
Tartışmaların ardından mahkeme sonucunun beklenmesi için komisyon kararının idareye iadesi oy birliğiyle kabul edildi.
Öte yandan meclisin davalı personellerle sulh ve ferah yapması için davanın başlamış olması gerekiyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA