FETÖ’yü, cansız manken yakarak protesto ettiler | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FETÖ’yü, cansız manken yakarak protesto ettiler


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) askeri darbe girişimini cansız manken yakarak protesto etti.

Tarsus Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve İlçe Kaymakamlığı ile Belediye'nin destek verdiği 'Tarsus Demokrasiye Sahip Çıkıyor' mitingi Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile alana gelen binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimini protesto ederek, miting sonunda üzerinde 'HAİN FETÖ Terör Örgütü' yazan cansız mankeni yaktı.

'Tarsus Demokrasiye Sahip Çıkıyor' mitinginde ilk konuşmayı ev sahibi Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer yaptı. Başer, küçük bir azınlığın, gözbebeğimiz olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin tamamını zan altında bırakmasına, TSK'nın onuru ile oynanmasına ve itibarsızlaştırılmasına izin verilmeden, TSK içerisindeki bu hainlerin temizlenmesi ülkemizin geleceği açısından çok önemli bir husus olduğuna dikkat çekti. Başer, "Milli iradeye sürülmek istenen kara leke, yine milletimizin azim ve kararlılığıyla püskürtülmüş, millet olarak topyekun bir duruş sergilenerek, hainlerin emellerine ulaşmasına engel olunmuştur” dedi.

“GÜN BERABERLİK GÜNÜDÜR”
Daha sonra konuşan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, "Gün beraberlik günüdür, gün bu kutsal toprakları vatan hainlerden temizleme günüdür, gün, milli beraberlik içerisinde tüm dünyaya demokrasiye olan bağlılığımızı ilan etme günüdür" diyerek, TSK'nın gözbebeğimiz olduğunu söyledi. Başkan Can, konuşmasında şunları söyledi:  “Devlet kurumlarımız bu hainlerin kıskacından bir an önce kurtarılmalı ve milletimiz bu tür olaylara bir kez daha maruz bırakılmamalıdır. Ancak şu hususu da bir kez daha belirtmek istiyorum. TSK bizim gözbebeğimizdir. Bir avuç kendini bilmez caninin bu hareketleri neticesinde Allah Allah nidaları ile ölüme koşarak bu cennet vatanda huzur içerisinde yaşamamız için seve seve canını veren Mehmetçiklerimizin onuru ile oynanmasına izin vermeyeceğiz. Yaşanacak süreçte, hukuk kuralları içerisinde kalınarak, suçlu ile suçsuzun ayrılması, masum insanlarımızın zarar görmemesi için azami ölçülerde hassasiyet gösterilmesi gerektiği hususunu bir kez daha belirtmek istiyorum.

“GEREKİRSE SEVE SEVE CANLARIMIZI VERECEĞİZ”
Millet olarak demokrasiye sahip çıktık, yine millet olarak demokrasiye olan inancımıza zarar verilmeden bu olaylara karışanların, planlayanların bir an önce belirlenerek en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Bizler, yedi düvelin en yıkıcı silahlarına karşı durup bu kutsal coğrafyayı vatan olarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin güvenlerini boşa çıkarmayacağız, gerekirse seve seve canlarımızı vereceğiz ama milletimizin iradesinin önüne geçmek isteyenlere aman vermeyeceğiz. Tekrar başta bu hain olay olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve aziz milletimizin varlığı için şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."
Daha sonra konuşan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, herkesin demokrasiye çıkma mücadelesinin çok önemli olduğunu söyledi.

MİLLETİN İRADESİNİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜÇ YOK 
Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca ise milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç olmadığının altını çizerek, "Bu meydanlar artık demokrasi meydanıdır" dedi. Kaymakam Atmaca, "15 Temmuz gecesi; ne yazık ki Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış FETÖ üyesi çeteciler ve darbeciler tarafından devletimize, hükümetimize, demokrasimize ve millet iradesine bir kalkışma bir darbe teşebbüsü gerçekleştirilmiştir. Ancak bu kanunsuz emre uymayan Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli mensupları, Emniyet Teşkilatımızın kahraman polisleri ve millet iradesine boyunduruk vurmak isteyenlere karşı vakur duruşu ve sağduyusuyla asla teslim olmamış yüce Türk Milleti'nin yani sizlerin vakur duruşu ile bu darbe girişimi püskürtülmüştür. Bu birlik, beraberliği ve kardeşliği geçmişte olduğu gibi bugünde bozmak isteyenler oldu yarında olacaktır. Ama birliğimizi beraberliğimizi ve kardeşliğimizi şerefli askerlerimiz, kahraman polislerimiz ve yüce milletimiz kimsenin bozmasına asla ve asla müsaade etmeyecektir. Şu bilinmelidir ki, milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur. Bu meydanlar artık demokrasi meydanıdır. Bu meydanlarda ilk günden itibaren demokrasi için meydanları dolduran bütün siyasi teşkilatımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve yüce milletimize teşekkür ediyorum. Sizler bu meydanlarda oldukça bizlerde görevimizin başında bu devletin ve milletin daha da yüceltilmesi noktasında elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bugün olduğu gibi bundan sonrada böyle dik durdukça bu millete kimse boyun eğdirmeyecektir" dedi.
Miting olaysız bir şekilde sona ererken, mitinge İlçede faaliyette olan siyasi parti, sivil toplum örgütlerini başkan temsilcileri katıldı.
Miting sonrası bir grup ‘Hain FETÖ’ yazılı cansız mankeni benzin dökerek yaktı. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA