“Çeşmeli-Taşucu Otoyolu yılan hikayesine dönmesin” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Çeşmeli-Taşucu Otoyolu yılan hikayesine dönmesin”


 

En çok vergi veren 6’ıncı il olmasına rağmen hak ettiği yatırımı alamayan Mersin’de, “Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesi”nin yılan hikayesine dönmemesi için çağrı yapan Milletvekili Atıcı, “Proje ne zaman hayata geçirilecek?” sorusuna yanıt istedi.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mersin’in turistik bölgelerinde yaşanan trafik yoğunluğuna dikkat çekerek, her seçim dönemi gündeme getirilen Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesinin ne zaman hayata geçirileceğini sordu.
Mersin’de nüfus ve araç sayısındaki artışın yanı sıra Silifke ve Erdemli ilçeleri başta olmak üzere bölgedeki turistik ve ekonomik faaliyetlerin yeni ulaşım ihtiyaçları doğurduğuna dikkat çeken Aytuğ Atıcı, “Özellikle yaz döneminde deniz, yayla ve kültür turizmi ile mevcut nüfusun yaklaşık 5 kat arttığı Erdemli ve Silifke ilçelerinde ulaşım yalnızca ilçe merkezlerinden geçen D-400 karayolu üzerinden sağlanmaktadır. Yaşanan trafik keşmekeşliği sonucunda bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler için tatil adeta bir çileye dönüşmekte, artan trafik kazası riski sonucunda can ve mal kaybı da yaşanmaktadır.” dedi.

“VERGİMİZİ VERİYOR AMA YATIRIM ALAMIYORUZ”
Bölgedeki trafik çilesini bitirecek olan Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesinin ne zaman hayata geçirileceğinin halen netleşmediğini belirten Atıcı, AKP’nin son olarak 1 Kasım seçimleri öncesinde projenin 2016 yılında ihaleye çıkarılacağı sözünü verdiğini hatırlatarak; “Mersin, 2015 yılında da ülkemizin en çok vergi ödeyen 6’ncı ili olmuştur, ancak yatırım alma konusunda 24’üncü sırada yer alarak hükümet tarafından aynı hassasiyeti görememektedir ve yıllardır hayata geçirilemeyen projeler seçim dönemleri tekrar tekrar pişirilip vatandaşın önüne sunulmaktadır. Mersinliler soruyor, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesi ne zaman hayata geçirilecektir?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA