Hani her şey onlar içindi? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hani her şey onlar içindi?


 

Erdemli’de okula giden 5 torunu için yaklaşık 6 yıldır yol mücadelesi veren Mecail Özel, bölgedeki bütün köy, mezra, yaya ve bahçelerin yolu yapılırken evlerinin olduğu bölgedeki yolun Kürt kökenli olmalarından dolayı yapılmadığını öne sürdü.

SONER AYDIN

Erdemli'de yaşayan Mecail Özel, okula giden 5 torunu için yaklaşık 6 yıldır yol mücadelesi veriyor. Okula gitmek için her gün 2.5 kilometre yol yürümek zorunda kalan torunları için başvurmadık kurum bırakmayan Özel, yol sorunun çözülmesi için yetkililere seslendi.
Yol probleminin çözülmesi için Erdemli Belediyesi’ne, Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne, Erdemli Kaymakamlığı’na ve en son olarak da Mersin Valiliği’ne dilekçe veren Mecail Özel, bölgedeki bütün köy, mezra, yaya ve bahçelerin yolu yapılırken torunlarının eğitimi için istediği yolun Kürt kökenli olmalarından dolayı yapılmadığını öne sürdü. 

“2.5 KİLOMETRE YÜRÜYEREK OKULA GİDİYORLAR”
Diyarbakır’dan 2010 yılında Mersin’in Erdemli ilçesine geldiklerini belirten Mecail Özel, 6 yıllık yol hikayesini şu sözlerle anlattı: “2010 yılında Diyarbakır’dan Erdemli’ye gelip yaşamaya başladık. Burada eşim, oğlum ve 5 torunumla yaşıyoruz. Torunlarım burada büyüdü. 3 torunum liseye gidiyor, 2 torunum ise ortaokulda eğitim görüyor. Buraya geldiğimizde evimizden okula yol yoktu. Torunlarım her gün 2.5 kilometre yol yürüyüp okullarına gitmek için servise biniyor. İlk önce Erdemli Belediyesi’ne, ardından kaymakamlığa, karayollarına ve son olarak Mersin Valiliği’ne başvurdum.  Her seferinden ilgileneceğiz cevabını aldım” dedi. 

“KÜRT OLDUĞUMUZ İÇİN YOLUMUZU YAPMIYORLAR!”
6 yıllık yol mücadelesi sırasında zaman zaman belediye yetkilileri görüştüklerini kaydeden Özel, bazı belediye görevlileri tarafından hakarete uğradığını öne sürdü. Belediye yetkililerinin her sefersinde ‘Araç yok’, ‘O bölgeye sıra gelmedi’ gibi cevaplar aldığını dile getiren Özel, “Çevremizdeki bütün köy, yayla, bahçe hatta mezra yolları bile yapıldı ancak bizim yolumuz yapılmadı. Biz de bu ülkenin insanıyız. Vergimizi veriyoruz, faturamızı ödüyoruz. Hizmet almak bizim de hakkımız. Ama Kürt olduğumuz için bize hizmet vermiyorlar. Buralardan göç mü edelim?” ifadelerini kullandı.

“HERŞEY TORUNLARIMIN EĞİTİMİ İÇİN”
Torunlarının okula giderken zaman zaman sorunlar yaşadığını eve dönmek zorunda kaldıklarını dile getiren Özel, “Torunlarım bazen okula giderken domuz sürüsü görüp korkuyor ve eve geri dönüyor. Karda kışta yollar çamur oluyor. Torunlarım okula gidemiyor. Ben torunlarımın eğitimi için verdiğim mücadeleye devam edeceğim. Yetkililerden rica ediyorum. Torunlarımın eğitimi için artık yol sorunumuzu çözsünler" şeklinde konuştu. Torunlarının bütün zorluklara rağmen eğitimlerini sürdürdüğünün altını çizen Özel, “torunlarım her gün 2.5 kilometre yol yürümelerine rağmen takdir belgesi getirdiler. Yetkililer bir el atsın ve torunlarımın emekleri boşa gitmesin” diyerek yetkililere seslendi. 

“AYLARDIR GELMEYEN SIRA”
Özel’in defalarca dilekçe yazdığı Erdemli Belediyesi tarafından gelen 10/03/2016 tarihli cevapta ise şua ifadelere yer verildi: “Belediyemiz sınırlarının genişlemesinden dolayı, Belediye sınırları içerisinde 2. konutların fazla olması, Toroslar’da yayla ve mahallelerin bulunmasından dolayı iş alanımız fazlası ile artmıştır. Bu nedenle iş programımız nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerden başlayarak çalışmalarımız devam etmektedir. Talebiniz teknik ekiplerimiz tarafından yerinde incelenmiş olup, bahse konu yol yaklaşık 2440 kilometre uzunluğunda 6 metre bir stabilize orman yolu söz konusu yol üzerinden ikinci bir konut bulunmamaktadır. Bu nedenle işin zaman ve ekonomik yönü dikkate alınarak söz konusu yol iş programımıza göre yapılacaktır.” Öte yandan Erdemli Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi’nden destek istediğine dair 07/12/2015 tarihli cevabında ise “program yoğunluğu nedeniyle boşta ekskavatörün olmadığı makineleri müsait olduğu bir zamanda yardımcı olunacağı hususunda bilgi verilmiş olup, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ekskavatör desteği geldiğinde Mecail Özel’in talebi yerine getirilecektir” ifadeleri yer alıyor. 
Ancak geçen yaklaşık 7 aylık süreye rağmen Özel ailesinin yol probleminin çözülmesi adına  Büyükşehir Belediyesi’nden de herhangi bir destek verilmedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA