“Bağış yap ismin okulda yaşatılsın” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Bağış yap ismin okulda yaşatılsın”


 

MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı, 11 ilk ve ortaokulun bahçesine 2-3 ve 4 derslikli prefabrik anaokulları yaptıracak. Vakıf adına kamuoyunu bilgilendiren Kiper, projeye bağış yapanlarının isimlerinin okullarda yaşatılacağını söyledi.

SONER AYDIN 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nın (EKAV) eğitim-öğretime destek çalışmaları sürüyor. Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile imzalanan protokol doğrultusunda 11 ilk ve ortaokulun bahçesine yaptırılması planlanan 2-3 ve 4 derslikli prefabrik anaokulunun projesi tamamlandı. 

“HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”
Vakıf adına MTSO toplantı salonunda projeyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapan EKAV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kiper, Akdeniz ilçesinden gelen talep doğrultusunda harekete geçtiklerini ve 2-3 ve 4 derslikli 11 anaokulunun projesini hazırladıklarını söyledi. Projelerin ve dosyaların hazırlanıp ihale yapılmaya hazır hale getirildiğini dile getiren Kiper, “Okulların inşaatı sırasında Mersin’deki hayırsever yurttaşlarımızdan malzeme veya maddi bağışlar almaya ve bu bağışçılarımızın isimlerini okullarımıza vererek yaşatmaya gayret göstereceğiz. Umuyorum ki Mersin’deki hayırsever yurttaşlarımız bizi yalnız bırakmayacaktır” dedi.

“İHALE HERKESE AÇIK”
Okulların projeleri ve teknik şartnamesi hakkında bilgi veren Kiper, ihale şartnamesinin MTSO 4. Kat Eğitim ve Kalkınma Vakfı bürosundan temin edilebileceğini aktardı. İhaleninim şeffaf olarak denetlenebilir şekilde yeterliliği olan herkese açık olduğunu kaydeden Kiper, “Yapılacak olan inşaatın teknik kontrollük işleri Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü teknik elemanlarınca yürütülecektir. İhale MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı tarafından yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

“BAĞIŞÇILARI BEKLİYORUZ”
Tüm ödemelerin vakıf tarafından bağış yada nakit olarak yapılacağını ve inşaatın 2016-2017 öğretim yılına yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Kiper, “Bunun için taleplilerden okul inşaatını 45 gün içerisinde tamamlanmasını isteyeceğiz. İhaleye katılacak firmalar 5 Ağustos 2016 saat 16.00’ya kadar vakfımızdan ihale dosyasını alabilirler. İlk ihale Sosyal Hizmetler İlkokulu bahçesinde yapılacaktır. İhale dosya bedeli 250 TL’dir. İşe başlamak için ilk bağışı 100 lirayla vakfımız yapacak. İhale üyelerimizden bağışla yürütülecektir” diyerek bağışçılardan destek beklediklerini anımsattı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA