FETÖ soruşturmasında 159 kişi tutuklandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FETÖ soruşturmasında 159 kişi tutuklandı


 

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Mersin’de yürütülen soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 159 kişinin tutuklandığı, kamuda çalışan bin 261 kişinin açığa alındığı, 44 kişi hakkında ise ’yakalama’ kararı bulunduğu bildirildi.

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz 2016 tarihinde anayasal düzeni yıkmaya yönelik darbe teşebbüsünde bulunan, devletin ve milletin varlığını, birliğini, halkın can ve mal güvenliğini, demokrasiyi hedef alan FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak Mersin'de yapılan mücadele kapsamında, terör örgütüyle bağlantılı olduklarından şüphelenilen şahıslara yönelik bugüne kadar yapılan çalışmalar neticesinde; çeşitli rütbelerde 30 askeri personel açığa alınırken, bunlardan 24’ünün tutuklandığı belirtildi.

Çalışmalar kapsamında ayrıca, Adalet Bakanlığı personelinden 81 hakim ve savcının açığa alındığı, 72 hakim ve savcının tutuklandığı kaydedildi. Bunun yanında 6 vali yardımcısı ve 1 kaymakam açığa alınırken, 5 vali yardımcısının tutuklandığı, 1 vali yardımcısı hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ifade edildi.
Öte yandan, yine aynı soruşturma kapsamında 286 emniyet mensubunun açığa alındığı, aralarında daha önceden meslekten ihraç edilenler dahil olmak üzere 21 emniyet mensubu tutuklandığı açıklandı. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ise 629 personel açığa alınırken, bunlardan 4’nun tutuklandığı kaydedildi.
Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelden 228 kamu personeli açığa alınırken, 2 kamu personelinin tutuklandığı bildirildi. Örgütle bağlantılı oldukları şüphesiyle halen 19 kişinin gözaltında olduğu, 31 kişinin tutuklandığı belirtildi.
Valilik açıklamasında, 31 Temmuz 2016 tarihi itibariyle toplam bin 261 kişinin açığa alındığı, 159 kişinin tutuklandığı, 26 kişinin gözaltında olduğu, 44 kişinin ise hakkında yakalama kararı ile arandığı bildirildi.
Açıklamada, "Mersin Valiliği olarak başta Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere, bütün kolluk kuvvetleri ile işbirliği içerisinde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik mücadelemiz sonuna kadar kararlılıkla devam edecektir" denildi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA