Tulumba’ya benzemesin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tulumba’ya benzemesin!


 

Limonluk Kavşağı Bat-Çık Projesi esnafı tedirgin etti. Limonluk Kavşağı etrafında bulunan esnaf çalışmaların Tulumba Kavşağı’nda olduğu gibi gecikmesinden endişeli.

SONER AYDIN/EREN KAVVAS

Mersin’de trafiğin rahatlatması adına kentin çeşitli kavşaklarında yapılması planlanan bat-çık projelerine yenisi eklendi. İlk olarak Tulumba Köprüsü’nü yıkıp yerine bat-çık yapan Büyükşehir Belediyesi kent trafiğinin nefes alması adına yeni bir bat-çık projesi için kolları sıvadı. İkinci Çevre Yolu üzerinde bulunan Limonluk Kavşağı’nın yerine planlanan bat-çık projesinin ilk olarak çevre ve alt yapı çalışmalarına başlandı. Okan Merzeci Bulvarı ile İsmet İnönü Bulvarı'nın kesiştiği noktadaki Limonluk Kavşağı'nda inşa edilecek projenin altyapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Kavşak, Okan Merzeci Bulvarı doğu-batı istikameti 500 metre bat-çık, İsmet İnönü Bulvarı'na transit geçiş olarak projelendirildi.

“ESNAF SÜREDEN KORKUYOR”
Limonluk Kavşağı etrafında bulunan esnaf Tulumba Kavşağı Bat-Çık Projesi’nde olduğu gibi çalışmaların beklenenden daha uzun sürmesinden kaygı duyduklarını söyledi. 
Bat-çık yapılması planlanan Limonluk Kavşağı etrafında bulunan Kerim Mahsereci isimli esnaf, kavşak çalışması sırasında sürenin uzunluğundan şikayet etti. Kent adına yapılan çalışmaları desteklediklerinin altını çizen Mahsereci, “Çalışmalar sırasında toz, toprak, gürültü olacaktır elbet. Bunun başka bir yolu yok. Vatandaşların da biraz sabırlı olması lazım bu konuda. Bu çalışmalar hepimiz için yapılıyor. Ne belediye vatandaşları mağdur etsin ne de vatandaşlar sabırsız davransın” dedi.

“BAŞKA KAVŞAKLARDA DA İHTİYAÇ VAR”
Mersin’in birçok noktasında bat-çık projesine ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Mahsereci, “Bat-Çık kent trafiğini rahatlatan projelerdir. Akbelen Mezarlığı, Forum AVM, Devlet Hastanesi gibi kavşaklarda da bat-çıka ihtiyaç var. Mersin’in nüfusu giderek arıyor. Nüfusla birlikte araç sayısı da artıyor. Yollar, caddeler artık yoğunluğu kaldırmıyor. Sabah ve akşam iş çıkışı kavşaklarda trafik sıkışıyor. Bat-çık projeleri ile trafiğin rahatlatılması lazım” ifadelerini kullandı.

“PROJE İÇİN GEÇ KALINDI”
Bat-Çık projesinin startı için geç kalındığını, çalışmaların okulların kapanmasının hemen ardından başlaması gerektiğini kaydeden Mahsereci, “Proje için geç kaldılar. Çalışmalar Haziran ayında başlamalıydı. Hem okullar kapandığı için trafik yoğunluğu az oluyor hem de vatandaşların yaylaya çıkmasından dolayı nüfus yüzde 30 azalıyor. Belediye bu dönemde 7/24 çalışarak süreyi en aza indirmeli. Süre uzarsa hem esnaf hem de vatandaşlar rahatsız olur” diye konuştu.

“BİLGİLENDİRME YAPILMADI”
Belediyeyi çalışmalar öncesi projenin ne kadar süreceği, maliyetinin ne kadar olacağı konusunda çevre esnafı ve vatandaşları bilgilendirmediği için eleştiren Mahsereci, “Burada aylar sürecek bir çalışma yapılacak. İlk olarak alt yapı çalışması yapılıyor. Ama çalışmaların kaç ay süreceği, proje için ne kadar harcanacağı konusunda bilgilendirilme yapılmadı. Yetkililerin öncesinde gelip broşürlerle yada sözlü olarak bilgilendirme yapması gerekiyordu. Birden gelip çalışmalara başladılar” şeklinde belirtti.

“ÖRNEKLERİNE BAKILSIN”
Mersin ilk bat-çık projesi Tulumba Kavşağı’nın beklenenden uzun sürdüğünü kaydeden Mahsereci şunları söyledi: “Tulumba Kavşağı Projesi 1 yıldan uzun sürdü. Bu süre daha da kısaltılabilir. Bunun Ankara’da, Gaziantep’te, Antalya’da örnekleri var. Büyükşehir yetkilileri gidip orada fikir alışverişi yapabilir. Bu ayıp bir şey değil. Hangi proje kent için daha uygun ise onu yapsınlar.”

“VATADANDAŞLAR SABRETMELİ”
Çevre esnaflardan Yenal Kaya ise Limonluk Bat-Çık Projesi bitene kadar vatandaşların sabretmeleri gerektiğinin altını çizerek, “Limonluk bat-çık projesiyle birlikte trafik oldukça rahatlayacak. Tulumba Kavşağı’ndaki gibi uzun süren çalışmalar olacağını zannetmiyorum. Buranın esnafları ve site sakinleri gürültüden ve tozdan sitem etmeleri yerine sabretmelidirler. İllaki vatandaşlar rahatsızlık duyacaktır ama güzel bir proje olduğunu biliyorum” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA