Esnafın gözü havalimanında! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Esnafın gözü havalimanında!


 

ESOB Başkanı Dinçer, yapımı yılan hikayesine dönen Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın bölge ticareti için hayati öneme sahip olduğunu söyledi!

SONER AYDIN-EREN KAVVAS

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, ihalesi defalarca iptal edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın, sadece insan taşımacılığında kullanılmayacağını bölge ekonomisine de çok büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın planlandığı dönemde büyük bir heyecan duyduklarını dile getiren Dinçer, “O kadar heyecanlandık ki; bu havaalanının bir an önce yapılmasının bölgeye inanılmaz bir katkı yapacağını biliyorduk. Çünkü ürünlerin nakliyatı eskisi gibi araçlarla yapılmıyor artık. Artık kargo uçaklarıyla bir günde ülkeler arası nakliye gerçekleşiyor. Dolayısıyla biz bu havaalanını çok önemsiyoruz” dedi. 

“BAKANLIK KENDİ İMKANLARIYLA GERÇEKLEŞTİRECEK”
Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın ihalesinin yapıldığı dönemde bir takım talihsizlikler yaşandığını anlatan Dinçer, “İhale yapıldı ve ihaleyi bir firma aldı. O firmanın bunun altından kalkamayacağını aslında herkes görüyordu da, o firmanın kendisi göremedi. Bu talihsizlikle beraber bir ara verildi. Ama şu an son haliyle bunu bakanlığımız üstlendi. Bakanlığımız kendi imkanlarıyla gerçekleştirecek. Zannedersem önümüzdeki günlerde de bunun temeli atılır. Havaalanı bana göre Mersin için Adana için, hatta Çukurova Bölgesi’nin tamamı için çok çok önemli bir havaalanı olacak. İnşallah bu bir an önce gerçekleşir. Hem insan, hem yük taşımacılığı açısından Mersin’e inanılmaz bir katkı sunacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN VATANDAŞLAR MAĞDUR OLMAYA BAŞLADI”
Mersin Otogarı’nda ortaya çıkan sorunu Çukurova Bölgesel Havalimanı’ndaki gibi talihsizlik olarak değerlendiren ve tüm Mersin halkının mağdur olduğunu kaydeden Dinçer, “Havaalanında yaşadığımız talihsizliğin bir benzerini de otogarda yaşadık. Otogarda yapılması gerekenler bu şekilde olmamalıydı diye düşünüyorum. Netice itibariyle orası ilk yapıldığında biz hep şunu önerdik. Eski otogarda bulunan firmaların sahiplerini alalım karşımıza. Belirli bir rakamda anlaşalım. Belediyeyle de esnafı anlaştıralım ve otogarı belediyenin kendisi işletsin, biz de kiracısı olalım dedik. Aslında olması gereken de buydu. Eski otogardaki kira ücretlerinin çok düşük olması, yeni otogarda ise fiyatların eski otogara oranla yüksek olmasına rağmen tarafları anlaştırmıştık ve belirli bir aşamaya getirmiştik. Ancak firmaların büyük çoğunluğu bunu kabul etmediler ve olayı yargıya taşıdılar. Yapılan ihale birkaç defa bozuldu. Netice itibariyle otogarın işletmesi bir şahsa verildi. Şahısla da bu sefer esnaf anlaşamadı. Çünkü belediyeyle bir rakamda anlaşılmışken şahıs bunun 2, 3 katını istedi. Böyle olunca orada sıkıntılar baş göstermeye başladı. Ama bunun bir an önce düzelmesini istiyoruz. Çünkü burada insanlarımız çok mağdurlar. Bakanlığımızın bu konuya el atması gerektiğini düşünüyorum.  Bu iş bir belediye bir firma boyutunu çoktan aştı. Artık tüm Mersin burada mağdur olmaya başladı. Tüm halkımız burada mağdur olmaya başladı. Bana göre halkın huzuru ve güveni bana göre her şeyin daha çok önünde. Bunun bir an önce devlet yetkililerinin, bakanlık yetkililerinin bu olaya el atıp, otogarın artık Mersin’e kazandırılmasının gerektiğini düşünüyorum. İşletici olarak da bunun şahıstan ziyade belediye ve belediyenin bünyesinde oluşturulan bir düzende işletilmesini doğru buluyorum.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA