Yeni Gümrük Müdürü Fikret Erol hızlı çıktı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yeni Gümrük Müdürü Fikret Erol hızlı çıktı!


 

Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Murat Kahraman’ın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından bu göreve GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret Erol atandı. Erol ayağının tozu ile limanda incelemelerde bulundu.

Hediye Eroğlu

Mersin'de FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Murat Kahraman’ın gözaltına alınmasının ardından Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü görevine atanan isim belli oldu. 
GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü iken, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 20 Temmuz 2016 tarih 17423252 sayılı onayı ile Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü görevine Fikret Erol atandı. Erol’un zaman kaybetmeden 22 Temmuz 2016 tarihinde görevine başlaması ise sektörde memnuniyetle karşılandı. 
Bölge Müdürü Erol, göreve başlar başlamaz ayağının tozu ile Mersin Limanı ve akaryakıt yükleme boşaltmalarının yapıldığı şamandıra ve platformlarda incelemelerde bulundu.
Uzun yıllar Gaziantep Gümrük Bölge Müdürü olan Fikret Erol, 2014 yılı Ağustos ayında GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne atanmıştı. 

TENZİLİ RÜTBE İDDİALARI GÜNDEME GELMİŞTİ
Murat Kahraman ise akaryakıtla ilgili hemen hemen bütün ithalatçı firmaların merkezlerinin Mersin'de olması ve akaryakıt ticaretiyle ilgili çok yoğun şikayetlerin gündeme gelmesi üzerine 2011 yılında, bu göreve atanmıştı. 
İstanbul'daki rüşvet iddialarını ortaya çıkaran İzmir Grubu'ndan Başmüfettiş Murat Kahraman’ın Mersin Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'ne atanması, rüşvet ve yolsuzluğa ilişkin ve de gümrükçülerle ilgili disiplin soruşturmalarını sürdürdüğü dönemde olması 'tenzili rütbe' olarak değerlendirilmişti.

ATAMAYI BİZZAT BAKAN SAVUNMUŞTU
Tepkilere ise dönemin Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, “İstanbul’da yapılan operasyonun hazırlayıcısı ve soruşturmayı yürüten iki müfettişten biri olan Murat Kahraman'ın Mersin Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğüne atanmasıyla ilgili haksız yorumlar yapılıyor. Mersin bizim için çok önemli bir yer. Öyle tenzili rütbe gibi bir şey kesinlikle söz konusu olamaz. Öyle bir değerlendirme bizi üzer. Bu arkadaşımıza da haksızlık olur. Ben bütün arkadaşlarımda olduğu gibi Mersin'e atadığımız Murat Kahraman'dan çok şey bekliyorum. İnşallah başarılı olur” demişti. 
Murat Kahraman'ın idari görev talebinin olduğunu anlatan Yazıcı, Mersin'e atanması konusunda kendisinin de rızasının ve görüşünün alındığını sözlerine eklemişti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA