Kadınların kalbi Şengal’de! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadınların kalbi Şengal’de!


 

Mersin’de kadınlar, Şengal’de Ezidi halkına karşı gerçekleştirilen tacizleri, işkenceleri ve katliamları kınayarak, “Biz kadınlar diyoruz ki bu çete yapılanmasının elinde tek kadın kalmayana kadar hiçbirimiz özgür değiliz!” mesajı verdi. Kadınlar hemcinsleri için de 1 dakikalık sessiz eylem yaptı.

Eren KAVVAS

Şengal’de 2 yıl önce gerçekleştirilen soykırımın ve kadın kırımın anısına Türkiye genelinde eş zamanlı eylemler yapan kadınlar, olayı kınadı. 
Mersin Kadın Platformu üyeleri de, Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelerek,‘Soykırım ve kadın kırımı bir insanlık suçudur’, ‘Yaşasın kadın direnişimiz’, ‘Soykırım ve kadın kırımını unutturmadık unutturmayacağız’ dövizleri açtılar.

KADINLARIN KÖLELEŞTİRİLMESİNE TEPKİ
Platform adına basın açıklaması yapan Zeynep Kaya, Ezidi kadınların savaş ganimeti olarak kaçırılıp köleleştirilmesini, sistematik tecavüze ve işkenceye maruz bırakılmasını kınayarak, “İŞID’in Ezidi halkına karşı gerçekleştirdiği soykırım, geçtiğimiz Haziran ayında Birleşmiş Milletler’in (BM) özel bir komisyonu tarafından da kabul edilmiş durumdadır. Soykırımın yanı sıra, Ezidi kadınların savaş ganimeti olarak kaçırılıp köleleştirilmesi, sistematik tecavüze ve işkenceye maruz bırakılması, bir kadın kırımına yol açmıştır. Başta Şengal’deki kadınlar olmak üzere Ezidi halkı kendini ölüme ve yok olmaya yatırmak yerine direnişi seçerek, İŞID’in bu soykırım ve kadın kırımı eylemlerine kendilerini savunarak cevap vermişlerdir” dedi.

“ADALET ARAYIŞIMIZ SON BULMAYACAKTIR”
Soykırımın ve kadın kırımının insanlık suçu olduğunun altını çizen Kaya, “Ancak tüm Ortadoğu’da olduğu gibi Ezidi halkı üzerindeki İŞİD tehdidi hala devam ettiğinden, bu tehdit ortadan tamamen kaldırılana kadar mücadele etmek biz kadınların tarihi sorumluluğundadır. Biz kadınlar diyoruz ki bu çete yapılanmasının elinde tek kadın kalmayana kadar hiçbirimiz özgür değiliz! Biz kadınlar diyoruz ki soykırım bir kadın kırımı ve insanlık suçudur. Suçlular hesap verene kadar adalet arayışımız son bulmayacaktır!” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından 1 dakikalık sessiz eylem yapan Mersin Kadın Platformu üyeleri olaysız bir şekilde dağıldılar.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA