“Kocamaz da sorumlu!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Kocamaz da sorumlu!”


 

CHP İl Başkanı Özyiğit: “Büyükşehir’de FETÖ yapılanması varsa, bundan kurumun en başındaki kişi de sorumludur!”

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen FETÖ terör örgütü operasyonu kapsamında yakın çalışma ekibinden 14 üst düzey yönetici gözaltına alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yönelik eleştiriler sürüyor. 
15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından başlatılan FETÖ operasyonlarının Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne sıçraması üzerine açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, doğru ve faydalı bir değerlendirme yapabilmek için gözaltı sürecini beklemek gerektiğine vurgu yaptı. 
“Olağanüstü bir dönemden geçmekteyiz. Gözaltılarda da bazen at izinin it izine karıştığı bir dönemi yaşıyoruz maalesef” diyen Özyiğit, “Manisa Ahmetli ilçe kaymakamının intiharı ve arkasında bıraktığı mektup bize zamanında haksız biçimde gözaltına alınmak istenen Yüzbaşı Ali Tatar’ın mektubunu hatırlattı. Dolayısıyla gözaltına alınan insanlara şimdiden bir damga vurmak çok vicdani bir davranış olmaz” diye konuştu. 

“UMARIZ BÖYLE BİR YAPILANMA YOKTUR”
Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili olarak göreve geldikleri günden bu yana gereken uyarıları yaptıklarını hatırlatan CHP’li Özyiğit, “Belediyenin yanlış uygulamalarını kamuoyunun dikkatine sunduk. Bunların en önemlisi emeğiyle geçinen ve yüzlerle ifade edilen emekçinin işinden çıkartılarak yerine yeni kişilerin alınması en önemli başlıklardan bir tanesiydi. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkenin tamamında ve alt birimlere ininceye kadar şeffaflığa, liyakata ve eşitliğin ön planda olması gerektiğine her zaman vurgu yaptık “dedi. Büyükşehir bünyesinde FETÖ’cü bir kadrolaşma olduğu ortaya çıktığı takdirde bundan herkesin sorumlu olacağını kaydeden Abdullah Özyiğit, “İddialar doğrulandığı takdirde bu kurumun başı da gözaltına alınan 14 üst düzey bürokrat kadar sorumludur. Biz hiçbir zaman fırsatçı bir yaklaşım içinde olmadık. Seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiği anlayışını benimsedik. Bu sebeple umuyoruz ki Büyükşehir Belediyesi’nde FETÖ’cü bir yapılanma yoktur, FETÖ’ye destek sağlanmamıştır” açıklamasını yaptı.

“KANDIRILDIM DEMEKLE SORUMLULUKTAN KURTULAMAZSINIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı “Bunlara yardımcı oldum, Allah ve millet beni affetsin” sözlerini de eleştiren Özyiğit açıklamasını şöyle sürdürdü: “Allah’ın affetmesi tabi ki Allah’la kendisi arasındadır. Milletin affetmesi ancak hukuk önünde hesap vermesiyle olur. Kendilerine yardımcı oldum dediği FETÖ örgütüne acaba başka kimler yardımcı oldu, senden bana oy benden sana kadro, senden bana oy benden sana arsa gibi birtakım uygulamalar yapılmış mıdır? Bunları son derece adil ve hassas bir yargılamanın sonucunda göreceğiz. Şimdi bazıları halkın önüne çıkarak kendini aklamaya çalışıyor. Basit bir hata yapmış gibi öz ,eleştiri yapıyor. Bunlar bu kadar basit değil, basit olmadığını 15 Temmuz kaos gecesinde gördük. Bu hataların sonucu olmalı ve bedel ödemelidir.
Ama ‘kandırıldım’ demek sorumlu makamlarda oturanları sorumlu olmaktan kurtaramaz. Hukuk devletinde yasa herkes için eşit uygulanır. Türkiye Cumhuriyeti, topyekun kuruluş ayarlarına geri dönmek zorundadır. Atatürk’ün çizdiği çağdaş, demokratik, laik hukuk devleti ilkelerine dönmek zorundadır. Yaratılan bu bozuk ve ayrımcılığı körükleyen sistem bizi bugünlere getirmiştir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA