Bir garip ‘form!’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bir garip ‘form!’


 

Mersin’de tüm kamu kurum ve kuruluşlarına özel bilgilerin istenildiği hatta kredi çekilen bankaların dahi sorulduğu bir form gönderildiğini savunan Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Gürbüz Şen, yetkilileri bu yanlış ve hatalı uygulamadan vazgeçmeye çağırdı.

Eren KAVVAS

Mersin Tabip Odası yönetimi, “Sağlıkta açığa alınan hekimler ve acil demokrasi talebi” ile ilgili düzenledikleri basın toplantısı ile iktidara seslendi. Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin de destek verdiği toplantı Tabip Odası’nda yapıldı. 
Toplantıda ilk olarak oda adına basın açıklaması yapan Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, hizmet sunumuna yetişemediklerine dikkat çekerek, darbe girişimi nedeniyle başlatılan operasyonlar kapsamında sağlık sektöründe uzun süreli ve yeterli kanıt olmadan yapılacak açığa almaların ek sorunlar yaratacağına dikkat çekti. 

“VATANDAŞ MAĞDUR OLACAK”
“Açığa alınan meslektaşlarımızın hizmet sunamayacak olmaları ve tedavilerin yarım kalması, kişilerin kendileri ve aileleri kadar hastaları da olumsuz etkilemektedir” diyen Dr. Uğurhan, “Sağlık alanında yapılacak açığa alınmaların halkın sağlığa erişimi açısından yaratacağı engeller göz önünde tutularak, soruşturmaların bir an önce hakkaniyetle tamamlanmasının önemini bir kez daha vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.
Uğurhan, devlet içindeki bu usulsüz yapılanmanın yarattığı sorunlardan şimdiye kadar gereken önlemleri almayan herkesi sorumlu tutarak. “Kandırıldık diye işin içinden sıyrılmaya çalışmak yeni hastalıkların oluşumuna zemin hazırlar” diye konuştu.

“BEDELİN NE OLDUĞUNU BİZ ÇOK İYİ BİLİYORUZ”
Gezi Parkı’nda yargılandıklarının, Ankara Garı’nda katledildiklerinin, çalıştıkları kurumlarda sürekli tayin edildiklerinin altını çizen Dr. Ful Uğurhan, “Meslek örgütümüz varoluşundan bu yana diğer emek ve demokrasi güçleri ile birlikte sokaklarda ve meydanlarda; demokrasi, eşitlik, adalet, özgürlük, laiklik, barış gibi yüce kavramların savunuculuğunu bedel ödemek pahasına yapmıştır. Bedelin ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bizler Gezi Parkı’nda yargılandık, Ankara Garı’nda katledildik, çalıştığımız kurumlarda sürekli tayin edildik, sözleşmelerimiz yenilenmedi, işimizden ve aşımızdan olduk. Ama asla yılmadık. Yine sokakta acil demokrasi diye haykırıyor, bilimsel ortamda konuların derinlemesine tartışılması için çabalıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki anılan kavramlardan herhangi birindeki eksiklik hali sağlık ortamını olumsuz etkiler” dedi.

“BU FORMU DOLDURMAYIN!”
Tabip Odası Başkanı Uğurhan’ın ardından bir açıklama yapan Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Gürbüz Şen ise önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Kent genelinde tüm kurum ve kuruluşlara gönderilen bir form ile çalışanların özel bilgilerinin istendiğini öne süren Dr. Şen, uygulamaya tepki gösterdi. 
“Sayın başbakan OHAL’in kişi hak ve özgürlüklerini asla askıya almayacağını ifade etmişti” diyen Dr. Gürbüz Şen, ancak bu form ile kamu çalışanlarının ve çocuklarının hangi derneğe, vakıfa, sendikaya, yayın kuruluşuna üye olduğunun takip edilmek istendiğini, hatta hangi bankadan kredi çektiklerinin dahi öğrenilmek istendiğini işaret etti. “Bu form ile bilgilerin istenilmesi, üstelikte her türlü veriye istendiği anda ulaşabilecek bir ortamda yani OHAL kapsamında hak ve özgürlüklerimize yapılmış bir saldırıdır. Tüm üyelerimizin bu formu doldurmamasını istiyoruz. Böyle bir şey kabul edilemez. Hak ve özgürlüklerimize yapılmış olan bu saldırının bir an önce geri çekilmesini istiyoruz. Bu formun Mersin’deki tüm kurumlara gönderildiği söyleniyor. Bir an önce Mersin Valiliği’nin bu yanlış ve hatalı uygulamadan vazgeçmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA