İzinler ne oldu? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İzinler ne oldu?


 

CHP’li Milletvekili Atıcı, “Dinine ve mezhebine bakılmaksızın, herkese ibadeti için yıllık izin verilecek mi?”

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, OHAL süresince “dinine, mezhebine bakılmaksızın” ibadetini yerine getirmek isteyen her vatandaşa yıllık izin verilmesi gerektiğini belirtti.
Olağanüstü hâl uygulamaları kapsamında Başbakanlık tarafından tüm kamu görevlilerinin yıllık izinlerinin kaldırıldığını ve izinde olanların da göreve çağırıldığını hatırlatan Atıcı, Başbakanlık tarafından yayınlanan ikinci bir genelgeyle Hacca gidecek kamu çalışanlarına talepleri halinde ibadetlerini yerine getirecekleri süre boyunca yıllık izinden yararlanma hakkının tanındığını belirtti.

ATICI; BAŞBAKANDAN YANIT İSTEDİ
Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, ibadetin hangi dinden, hangi mezhepten olursa olsun herkes için özel ve anlamlı bir durum olduğunu ifade ederek, “Alevi yurttaşlarımız için önemli sayılan ve her yıl 16-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Hacıbektaş Veli Anma Törenlerine katılmak ve ibadetlerini yapmak isteyen kamu görevlilerine de talepleri halinde bu tarihlerde yıllık izin verilmesi gerektiğini” dedi. 
Milletvekili Atıcı, konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde şu soruları yöneltti: “İnancı gereği, 16-18 Ağustos tarihlerinde Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesinde düzenlenecek olan Hacıbektaş Veli Anma Törenlerine katılmak ve ibadetlerini yerine getirmek isteyen kamu personellerine talepleri halinde yıllık izin verilecek midir?
Olağanüstü hâl süresince hangi dine ve mezhebe mensup olursa olsun ibadetini yerine getirmek amacıyla yıllık iznini kullanmak isteyen tüm kamu görevlilerine talepleri halinde izin verilecek midir?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA