Durak sayısı yetersiz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Durak sayısı yetersiz!


 

Şoförler Odası Başkanı Veysel Sarı, Mersin’de durak sorunu yaşandığını söyleyerek, çözüm için durak yeri sayısının arttırılıp, durakların daha modern hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

SONER AYDIN/ERREN KAVVAS

Mersin’de yılladır süren durak sorunu, toplu taşıma araçlarının artmasıyla birlikte trafik keşmekeşine döndü. Yetersiz durak sayısı nedeniyle yığılmaya neden olan toplu taşıma araçları zaman zaman trafiğin tıkanmasına neden oluyor. Özellikle durak yerlerinin dar ve sayısının az olması, duraklar arası mesafelerin uzun olması, duraklarda kabin ve akıllı durak sisteminin bulunmaması, durakların konforlu ve iklim şartlarına uygun olmaması öne çıkan sorunlar arasında yer aldı. 

“YÖNETMELİĞE GÖRE DURAKLAR BELİRLENDİ”
Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, Mersin’de yıllardır var olan durak soruna çözüm bulunması adına bir minibüs yönetmeliği çıkartıldığını söyledi. Minibüs yönetmeliğinin yanı sıra taksi yönetmeliğinin de çıkartıldığı bilgisini veren Sarı, “Toplu taşıma hizmeti veren gerek minibüsler gerekse taksiler artık bu yönetmeliğe göre hizmet verebilecekler. Yönetmeliğe göre toplu taşıma araçlarının kendilerine tahsis edilen dudaklardan yolcu indirip, bindirecek. Şoförlerimiz istediği yerde durup, kalkıyordu. Bizim eski Mersin dediğimiz Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı ile sahil arasında kalan noktalarımız çok dar, kent için yeterli değil. Bundan dolayı trafikte sıkıntı yaşanıyor” dedi.

“STK’LARIN FİKİRLERİ ALINMALI”
Sorunların giderilmesi adına çalıştay yapıldığını dile getiren Sarı, “Şuan bir çalışma yapılıyor ve bunu neticesinde de şoförlerimiz sıkıntı yaşıyor. Bu süreçte bir takım eksiklikler olacaktır ama önemli olan idarecilerin tarafsız bir şekilde eksiklikleri gidermesidir. Belediyelerin görevi halkın daha iyi bir yaşam sürmesinin çalışmasını yapmaktır. Ben yaptım oldu anlayışına karşıyız. Belediyenin aldığı kararlarda mutlaka sivil toplum örgütü olan bizlerin de görüşleri alınıp bir müzakere yapılarak ortak yolu bulmamız gerekir” ifadelerini kullandı. 

“DURAK SAYILARI YETERSİZ”
Durak sayılarının arttırılıp, daha modern ve kullanışlı hale getirilmesini isteyen Sarı şunları söyledi: “Duraklara peronlar yapılıp bekleyen yolcuların yağmurdan, güneşten etkilenmesinin önüne geçilmeli. Yolcuların bir takım ihtiyaçlarını giderebileceği, kullanışlı, üstü kapalı duraklar yapılmalı. Bu sorunlar aşılacak ama belirlenen durak sayıları çok az. Esas ana sıkıntı bu. Bu sıkıntıların giderilmesi için durak sayıları arttırılabilir. İnsanların biraz daha rahat araçlara inip, binmeleri sağlanması lazım. Duraklar arası çok uzun ve dolayısıyla insanlar durak arasında yürümek zorunda kalıyor. Bu sorunların bir an önce giderilip trafiğin daha sağlıklı hale getirilmesi lazım.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA