Sağlık hizmeti aksamasın! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sağlık hizmeti aksamasın!


 

Sağlık sektöründeki açığa almalar ve görevden uzaklaştırmalar, hizmetlerin aksaması kaygısını gündeme getirdi!

SONER AYDIN

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaptığı açıklamada, yoğun olarak bir çalışma yürüttüklerini ve 115’i yönetici, bin 504’ü hekim olmak üzere 5 bin 581 kişi Sağlık Bakanlığı personelinin görevinden uzaklaştırıldığını belirtti. Mersin’de yapılan çalışmaların ardından Bozyazı Devlet Hastanesinde , 2 hemşire ve 1 sağlık memuru olmak üzere 3 personel, Tarsus Devlet Hastanesi'nde ise 4, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde 2 ve Toplum Sağlığı Merkezi'nde 3 olmak üzere toplam 9 sağlık çalışanı görevden alındı. 

“TEDAVİLER YARIM KALDI”

Mersin Tabip Odası Şube Başkanı Dr. Ful Uğurhan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Mersin’de sağlıkta yaşanan açığa almalarla ilgili yaptığı açıklamada, sağlık hizmetinin aksamsı uyarısında bulundu. Açığa alınan sağlık çalışanlarının hizmet sunamayacak olması nedeniyle tedavilerin yarım kaldığını kaydeden Dr. Uğurhan, hastaların durumdan olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Uzun süreli ve yeterli kanıt olmadan yapılacak açığa alınmaların sağlık hizmetinin aksamasına yol açacağını, soruşturmaların cadı avına dönüştürülmeden, özenle, hakkaniyetle yapılması ve bir an önce tamamlanması gerektiğini sözlerine ekleyen Dr. Uğurhan, vatandaşların sağlık hakkına erişiminin açığa almalarla engellenmemesi gerektiğini vurguladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA