Mersin’de ihale gerginliği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de ihale gerginliği


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Nakliyeciler Sitesi’nde kira sözleşmeleri sona eren 17 iş yerini kiraya vermek için ihaleye çıktı.

Mersin Nakliyeciler Sitesi’ndeki 122 iş yerinden 17’sinin kira ihalesinde gerginlik yaşandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ihaleye dışarıdan girdiğini belirttikleri bir kişinin, 17 iş yerinin tamamına talip olarak ihaleye fesat karıştırdığını ileri süren nakliyeciler, duruma sert tepki gösterdi. Yaşanan tartışmaların ardından Mersin Nakliyeciler Derneği yöneticilerinin belediye yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda ihale iptal edildi.  
  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Nakliyeciler Sitesi’nde kira sözleşmeleri sona eren 17 iş yerini kiraya vermek için ihaleye çıktı. Bugün Büyükşehir Belediyesi eski meclis salonunda yapılan ihale için sabah saatlerinde belediye binasına gelen nakliyeciler ve Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı İlyas Yazırlıoğlu, yıllardır bu dükkanları kullanan nakliyeci esnafı dışında bir kişinin daha 17 iş yerinin tamamına talip olmak üzere ihaleye katıldığını belirterek, tepkilerini dile getirdiler. İhalenin yapıldığı sırada bina önünde bekleyen nakliyecilerin gerginliklerinin artması üzerine Büyükşehir Belediye binası önüne çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.
  Basına kapalı gerçekleştirilen ihalede, içeride de tartışmalar yaşanması ve tansiyonun giderek yükselmesi üzerine çevik kuvvet ekipleri de ihalenin yapıldığı salona girdi. Yıllardır kullandıkları dükkanlarının ellerinden alınmak istendiğini öne süren nakliyecilerden bazıları ile belediyenin özel güvenlik personeli arasında sert tartışmalar yaşandı. Nakliyeciler, araya giren emniyet mensupları ve diğer nakliyeciler tarafından sakinleştirilerek dışarıya çıkarıldı.
  İhaleye dışarıdan giren kişinin nakliyeci olmadığını söyleyen bir nakliyeci, söz konusu kişinin iş yerini kiralayan nakliyecilerden, ihaleye girmemek için para istediğini öne sürdü. Bu kişinin ihaleye fesat karıştırdığını ve bütün nakliyeci esnafının ekmeğiyle oynadığını belirten nakliyeci, 25-30 yıldır kullandıkları dükkanların bir kişi tarafından alınmak istendiğini ve kira bedellerinin yükseldiğini dile getirdi.

  “İhale iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendi”
  Nakliyecilerin belediye önündeki bekleyişleri sürerken, belediye yetkilileriyle görüşen Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı İlyas Yazırlıoğlu, görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı. Bugün buraya aslında belediyenin 3 bin 500-4 bin liralık kira bedellerini 11 bin liraya çıkarmasını protesto etmek için geldiklerini söyleyen Yazırlıoğlu, Nakliyeciler Sitesi’nde 22 yıldır hizmet görmeden çalıştıklarını ifade ederek, “Son dönemlerde Belediye Başkanımız ve beraberindekiler bazı hizmetleri getirdi. Bunu biz inkar edersek haksızlık yapmış oluruz. Bugünkü ihaleyi daha ileri bir tarihe ertelediler” dedi.
  Aynı kişinin 17 dükkanın hepsi için ihaleye girmesini ‘rant sağlamak’ olarak değerlendiren Yazırlıoğlu, bunun yasal olmadığını da kaydetti. Sitede bulunan 122 iş yerinin kira sözleşme tarihleri farklı olduğundan ihalelerinin bu tarihlere göre yapıldığı bilgisini veren Yazırlıoğlu, 10 iş yeri için yapılan ilk ihalede hiçbir sorun yaşanmadığını, ancak ikinci ihalede nakliyeci olmayan ve sektörde yer almayan bir kişinin karşılarına çıktığını anlattı. Yazırlıoğlu, “Bu kişinin, dışarıda insanlardan ihaleye katılmamak için para istediğini öğrendik. Bunlar doğru şeyler değil. Bunlar ne bize yakışır ne şu anki bulunduğumuz pozisyona yakışır. İhale ertelendi. Yapılacak yeni ihale için belediye yetkilileriyle görüştük ve ihaleye sadece üyelerimizin katılmasını istedik. Çünkü yıllarca bu yerlere hizmet vermiş insanlara öncelik tanınmalı. Bunun dışında birkaç şart daha öne sürdük ve gerekli anlaşmaya ulaştık. Dünyanın her yerinden Mersin Limanı’na ve Mersin Serbest Bölgesi’ne gelen bütün yükleri bizler taşıyoruz. Bizim bir itibarımız var. Genel Sekreter de görüşmemizde, ‘Aynı kişinin birkaç dosyasının geçmesi halinde, biz de işin içinde bir şaibe olduğunu hissederek zaten bu ihaleyi durduracaktık’ dedi. Biz olayı bu noktaya getirmek istemedik. Biz sadece işimizi yapalım, Mersinimize hizmet edelim istiyoruz. Şu aşamada ihale iptal edildiği için daha sonra görüşmeler yapacağız. Eğer biz istediğimiz şartları burada göremezsek şaibe ararız ve Cumhuriyet Savcılığı'na gideriz, suç duyurusunda bulunuruz. Bir adam gelip 17 dükkanın ihalesine giriyorsa bunun altında farklı bir şey vardır. Şimdi işlerimizin başına gidiyoruz. Belediye yetkilileriyle tekrar görüşeceğiz ve buradan alacağımız sonuçlara göre ne yapacağımıza karar vereceğiz” diye konuştu.
  Kasım ayında da 80 iş yeri için ihale yapılacağını belirten Yazırlıoğlu, “O zaman ne olacak, yeni bir otogar fiyaskosu mu çıkacak Mersin’de? Dışarıdan başka biri gelebilir ama benim ya da başka bir arkadaşımın ekmeğini almaya kalkarsa buna kimse müsaade etmez” ifadelerini kullandı.
  Nakliyeciler, açıklamanın ardından olaysız şekilde belediye önünden ayrıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA