45 günlük bebekten 300 gram kist alındı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

45 günlük bebekten 300 gram kist alındı


 

Mersin’de dünyaya gelen 45 günlük Muhammed Ali Adakoğlu’nun karın boşluğundan kapalı yöntemle, kola kutusu büyüklüğünde ve 300 gram ağırlığında kist çıkarıldı.

Haber Merkezi

Mersin’de dünyaya gelen Muhammed Ali Adakoğu adlı bebeğin karın boşluğundan, henüz 45 günlükken yapılan laparoskopik (kapalı) ameliyatla kola kutusu büyüklüğünde, 10 cm uzunluğunda ve 300 gram ağırlığında kist çıkarıldı. Medical Park Tarsus Hastanesi’nde Çocuk Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cemal Parlakgümüş tarafından gerçekleştirilen operasyonda, bebeğin su ve kasık fıtığı ameliyatları da yapıldı.

KUSUNCA ANNESİ FARK ETTİ
Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde yayşayan Umut-Belkız Adakoğlu çiftinin 3’üncü çocuğu olan Muhammed Ali, Medical Park Tarsus Hastanesi’nde 1 Temmuz’da dünyaya geldi. Minik bebeğin muayenesini yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hatice Kaleli Babaoğlu, su fıtığı ve kasık fıtığı belirledi. Muhammed Ali’nin fıtık ameliyatı ileri bir tarihe planlandı. Ancak yaklaşık bir ay sonra bebeğin sık sık kusmaya başlaması, annesinin dikkatini çekti. Duyarlı anne Belkız Adakoğlu, bebeğini hemen hastaneye getirdi.

ULTRASONDA GÖRÜLDÜ
Muhammed Ali’yi yeniden muayene eden Uzm. Dr. Hatice Kaleli Babaoğlu sıra dışı bir durum olduğunu anlayınca ultrason çektirdi. Ultrason sonuçlarında, bebeğin karın boşluğunda hızla bir kistin geliştiği görüldü. Bunun üzerine Küçük Muhammed Ali, henüz 45 günlükken Çocuk Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cemal Parlakgümüş tarafından ameliyata alındı. Laparoskopik yöntemle (kapalı) yapılan ameliyatla, 10 cm uzunluğunda, kola kutusu büyüklüğünde ve 300 gram ağırlığındaki kist çıkarıldı. Ameliyatta, minik çocuğun su fıtığı ve kasık fıtığı ameliyatları da yapıldı.

KÖTÜ HUYLU TÜMÖRE DÖNÜŞEBİLİR
Yrd. Doç. Dr. Cemal Parlakgümüş, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi: “Bu türden bir kist, çocuk cerrahisinde nadir görülen bir durumdur. Mezenter adı verilen barsakların kan ve lenf damarlarını barındıran yağlı bir dokunun içinde bulundukları için mezenter kisti adı verilmektedir. Bu kistler genellikle gerilemezler, büyüme gösterebilirler. Barsak tıkanıklıklarına yol açabilirler. Kötü huylu tümörlere de dönüşebilirler. Tanı konulduktan sonra çıkarılmaları gerekir. Bu hastada biz bebeğin göbek bölgesinden 1 cm delik açarak laparoskopik yöntemle kisti çıkardık. 1 günde taburcu ettik.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA