Çiftçinin gözü teşvik priminde! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çiftçinin gözü teşvik priminde!


 

Ziraat Odası teşvik primine dikkat çekerek, “İhracat biriminin teşvik primini hemen belirlemesi ve primin en az 100 dolar olması gerekiyor” uyarısı yaptı.

EREN KAVVAS

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, gazetemize yaptığı açıklamada geçen sene çiftçinin zarar ettiğini söyleyerek, narenciyedeki teşvik priminin bir an önce yüzdesel olarak belirlenerek duyurulmasını beklediklerini söyledi.

“TEŞVİK UYGULANMALI VE DESTEKLENMELİ”
Gökçel, geçmiş yıllardaki yaşanan olaylara bakınca üreticilerin önümüzde yıl hasat dönemlerinde ürünlerin karşılığının maddi anlamda alabilmeleri adına üretime paralel olarak ihracatın da mutlaka arttırılması gerektiğini söyledi. Tarımdaki üretimin yıllar içerisinde hem rekolte bakımından hem çeşitlilik bakımından arttığını belirten Başkan Gökçel, “Artan ürünlerin iç piyasada sıkıntı yaşatmaması için mutlaka ihracatın da üretime paralel olarak arttırılması gerekiyor. Mevcut pazarların arttırılması ve yeni pazarların da oluşturulması için ise mutlaka üretilen ürünlerde teşvik priminin uygulanması ve desteklenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“TEŞVİK PRİMİ EN AZ 100 DOLAR OLMALI”
Teşvik priminin 100 dolar olmasıyla beraber çiftçilerin geçen yılki zararlarını telafi etmiş olacaklarının altını çizen Cengiz Gökçel, “Bu sene narenciye hasat dönemine 25-35 gün arasında bir süre kaldı. Özellikle bunu vurguluyorum teşvik primi uygulanmalı, ihracat biriminin hemen belirlenerek açıklanması ve bunun da en az 100 dolar olması gerekiyor.  Bu sayede çiftçilerimiz hem geçen yılki zararlarını telafi etmiş olacaklar hem de bu yıl yeni pazarların kazandırılarak oluşturulmasına da bu teşvikler bir olanak sağlayacak” diye konuştu.
Başkan Gökçel açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Ülkemiz zor şartlardan geçiyor. Bu süreç sadece ekonomik olarak değil, kendi yaşantımızı da zora sokacak pozisyonlardan geçtik. Bunun da bilincindeyiz. Ama hayat devam ediyor. İhracatçılarımızın ve çiftçilerimizin bu yıl umutla baktığı sezonda 100 dolar olan narenciyedeki teşvik priminin yüzdesel olarak belirlenmesini ve duyurulmasını bekliyoruz”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA