Mersinli öğrenciler Almanya’da staj yaptı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinli öğrenciler Almanya’da staj yaptı


 

Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Almanya’nın Berlin kentinde ‘CNC Eğitimi’ne katıldı.

Haber Merkezi

 Yenilikçi teknolojiler arasında yer alan CNC makinaları ile ilgili makine imalat ve üretim konusunda eğitim alan öğrenciler, 13 Temmuz - 28 Temmuz tarihleri arasında CNC ve CADCAM konularında hem ders aldılar, hem de staj yaptılar.
Yurt dışında gerçekleşen 15 günlük staj ve eğitimi ile ilgili okuldan yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi: “Öğrencilerimiz, refakatçi öğretmenler nezaretinde 13 Temmuz - 28 Temmuz 2016 tarihleri arasında Erasmus+ projesi kapsamında Almanya-Berlin’de MTS TOPCAM ile CNC simülasyon programı ile cam uygulamaları konusunda staj faaliyeti gerçekleştirdiler. Proje kapsamında proje sahibi Mersin MTAL ve yurtiçi ortakları Tarsus MTAL ve Batman MTAL, Kilis MTAL  8’er öğrenci 1’er refakatçi öğretmen, ile 28Temmuz - 12 Ağustos tarihleri arasında CNC ve CADCAM konusunda ileri düzeyde bulunan Almanya’da 15 gün ders ve staj faaliyetlerinde bulunarak yurda döndüler. Öğrenciler, staj faaliyeti yanında Almanya’nın tarihi ve kültürel özelliklerini de tanıma fırsatı buldular”. 
Katılımcı öğrenciler ise, staj faaliyeti ve eğitim sonunda aldıkları sertifikanın meslekleri açısından çok faydalı olacağını belirttiler. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA