“Sözleşmeli öğretmenlik köleliktir!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Sözleşmeli öğretmenlik köleliktir!”


 

Sözleşmeli öğretmenliğin kölelik sistemi olduğunu savunan Eğitim-İş, “Hükümetin sizi beğenmediği anda veya ses çıkardığınız anda işinize son verebileceği bir kölelik sistemidir” mesajı verdi.

EREN KAVVAS

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, gazetemize yaptığı açıklamada sözleşmeli öğretmenliğin başvuru şartları, mülakat süreci, atandıktan sonra tayin isteme ve kadroya geçme durumlarıyla ilgili bilgi verdi.

“MÜLAKATLAR 4 BAŞLIK ALTINDA YAPILACAK”
Başkan Boyar, sözleşmeli öğretmenlik alımlarının büyük çoğunluğunun din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri olduğunu gördüklerini söyledi. Boyar, yaklaşık olarak 1479 tane din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni alınacağını belirtti. KPSS sınavından 50 puan ve üzeri almak gerektiğini ve mülakatların 4 başlık altında yapılacağını ifade eden Boyar, “Sözleşmeli öğretmenlik alımlarına başvuru yapmak için KPSS sınavından 50 puan ve üzeri almak gerekiyor. 15 binin 3 katı yani yaklaşık olarak 45 bin öğretmen adayı mülakata çağırılacak. Bu mülakatlar 4 başlık altında yapılacak. Bunlar ise; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik güçlere açıklık, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğiticilik niteliğidir. Bu mülakatların her biri yüzde 25 etkili olacak” dedi.

“DÖRT YIL BOYUNCA TAYİN İSTEYEMEYECEKLER”
Boyar, 10 bin kadrolu 15 bin sözleşmeli olmak üzere 25 bin öğretmen alımının yapılacağını söyledi. Sözleşmeli öğretmenlerin atandıktan sonra tayin durumlarını değerlendiren Boyar, “Sözleşmeli öğretmenler 4 yıl boyunca tayin isteyemeyecek. Eş durumu, sağlık durumu veya herhangi bir durumda hiçbir şekilde tayin hakkı talep edemiyor. Bu 4 yıl içerisinde de her yıl performans değerlendirmelerine tabi tutulacaklar. Herhangi bir soruşturmada veya performans değerlendirmesinde başarısız olması durumunda işine hemen son verilebilecek. Sözleşmeli öğretmenlikte öğretmenler 4 yıl çalıştıktan sonra başarılı olurlarsa kadroya geçebilecekler. Bu insanlar kadroya geçtikten 1 yıl sonra da eş durumu tayini isteyebilecek; 2 yıl sonra da il içi veya il dışı tayin isteyebilecek. Bu resmen kölelik sistemidir. Buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Hükümetin bundan bir an önce vazgeçmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“İNSANLARIN EN ÖNEMLİ HAKKI ÖZLÜLÜK HAKLARIDIR”
Sözleşmeli öğretmenliğin kölelik sistemi olduğunu savunan ve iktidarın memurlar içerisinde muhalif kesin istemediğini vurgulayan Boyar, “Hükümetin sizi beğenmediği anda veya ses çıkardığınız anda işinize son verebileceği bir kölelik sistemidir. Sözleşmeli öğretmenliği şimdiki siyasal iktidar kaldırmıştı ama şimdi tekrar getiriyor. Çünkü siyasal iktidar memurları içerisinde muhalif bir kesim istemiyor. Biz Eğitim-İş Sendikası olarak bunu reddediyoruz. Çünkü insanların en önemli hakkı kendi özlük haklarıdır.  Özlük haklarını korumayan, onlara sahip çıkmayan bir iktidar yada hükümet olamaz, olmamalıdır. Eğer siz kendi çalıştırdığınız personelin haklarını savunmuyorsanız veya sahip çıkmıyorsanız diğer çalışanların haklarına nasıl sahip çıkacaksınız, nasıl savunacaksınız? Bu bir çelişkidir. İktidar açısından bir çelişkidir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA