Utanç davasının takipçisiyiz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Utanç davasının takipçisiyiz!


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde A.K. adlı şahsın Suriyeli 13 yaşındaki L.H. isimli küçük kız çocuğuna yönelik cinsel istismarı Mersin Barosu’nu harekete geçirdi.

Haber Merkezi

Tüm birimleri ile utanç davasının takipçisi olduklarını açıklayan Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Mersin Barosu’nun davaya müdahale talebinde bulunacağını açıkladı. Söz konusu A.K.’ye en üst sınırdan ceza verilmesi için mücadele edeceklerini belirten Antmen, “Bu rezillikte sorumluluğu bulunanların hak ettikleri cezayı alacağı güne dek mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.
Mersin Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezlerinin toplumu bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amacıyla çalışmalarını aralıksız yürüttüğünü de dile getiren Antmen, “Geleceğimiz olan çocuklara daha güzel bir dünya miras bırakmak adına önümüze çıkan her engeli hukuk ile aşma gayreti ile mücadele edeceğiz. Çocuklarımızı, geleceğimizi asla gerici, yobaz, sapık düşüncelere teslim etmeyeceğiz. Bu davanın ve ihmali olanların sonuna kadar  takipçisiyiz” diye konuştu.

“SURİYELİLER KENDİ VATANLARINDA, ÖZGÜRCE YAŞAMALI”
Suriye’de yaşananların insanlık tarihi için kara bir leke olarak tarih sayfalarında yer alacağını da dile getiren Baro Başkanı Alpay Antmen, “Vatanlarından, yurtlarından, evlerinden, geleceklerinden olan bu insanlara yardım eli uzatmak, sorunlarının çözümünü sağlamak hepimizin insanlığa borcudur. Ancak yardımda bulunmak yetmez. Elimizi taşın altına koymalı, sorunların çözümünde sorumluluk üstlenmeliyiz. Görüleceği üzere durum çok fecidir. Her türlü istismara açık olan bu insanların, sadece sınırlar açılarak ülkeye alınmasının çözüm olmadığını ilk gün de söyledik, bugün de söylüyoruz. Sayıları bilinmeyen, ciddi tehlikeler ile karşı karşıya olan bu insanların öncelikle barınma ve sağlık sorunlarına tek elden, koordineli bir şekilde çözüm üretilmelidir. Ancak en nihai çözüm barışın sağlanması ve Suriyelerin kendi vatanlarında özgürce yaşamaları olmalıdır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA