En önemli sorun istihdam | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

En önemli sorun istihdam


 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında bu yıl Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilecek “6. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı” kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Haber Merkezi

70’den fazla firmanın stand açacağı fuarda, 50 binin üzerinde işletmesiyle en büyük işveren kesimi olan esnaf ve sanatkarlar teşkilatı ile iş arayanlar birebir iletişim imkanına kavuşacak.
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği  ile Mersin Çalışma ve İş Kurumu  İl Müdürlüğü arasında, bu yıl 19-20 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 6. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı çerçevesinde işbirliği protokolü imzalandı.
Mersin ESOB Toplantı salonunda gerçekleştirilen iş birliği protokolü Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ile Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu arasında imza altına alındı. Söz konusu protokol ile 70’ten fazla firmanın stant açacağı İstihdam Fuarı’nda, ilimizde 50.000’in üzerinde faaliyet yürüten işletmesiyle en büyük işveren kesimi olan esnaf ve sanatkâr teşkilatı ile iş arayanlar birebir iletişim sağlayabilecek.
İmza töreninde konuşan Başkan Dinçer, istihdam sorunu ülke ekonomisinin en önemli sorunların başında geldiğine vurgu yaparak, “  İstihdamı yüksek bir toplumda üretim artışı, sosyal güven ve istikrar her geçen gün artacaktır. Vatandaşlarımızın yaşam standardı, iş bulabilmeleri ve çalışabilmeleriyle doğrudan bağlantılıdır. Bu anlamda, işverenleri ve iş arayanları aracısız olarak buluşturması planlanan 6. Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın iş ve kariyer hayatına, mesleki eğitimin önemine, ilimizdeki işletmelerin kendilerini tanıtabilmelerine, lise ve üniversite öğrencilerinin iş hayatını yakından tanımalarına fırsat yaratacaktır” dedi.
Esnaf ve sanatkârların mesleki gelişim ve istihdam yaratma konusunda kilit bir konumda olduğunu, İŞKUR’un personel maliyetlerini düşürücü programlarından yararlanmalarının ise son derece önemli olduğunu kaydeden Dinçer, “ 6. Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nı kentimiz için fırsat olarak değerlendiriyoruz. Mesleki eğitimi, kurumsal iletişim ve tanıtımı, ücretsiz kariyer danışmanlığı bir arada bulabileceğimiz fuarı koordine eden İŞKUR’un yanındayız ve fuar için elimizden gelen katkıyı sunmaya hazırız” diye konuştu. 
Mersin İŞKUR İl Müdürü Kutlu ise 2 gün sürecek olan ve 70’in üzerinde firmanın stant açmasını bekledikleri fuar organizasyonu için iş arayanlarla işverenler arasında bütün aracı unsurları kaldırarak birebir iletişim sağlanacağını belirtti. Kutlu, işsizlikle mücadele konusunda uyguladıkları mesleki eğitim, işbaşı eğitim, toplum yaranı programlar gibi fuarın da önemli bir araç olduğunu ifade etti. Fuar organizasyonu için Haziran ayını üst kuruluşlarla yapılan protokollere ayırdıklarını dile getiren Kutlu,  “Bu amaç doğrultusunda fuar organizasyon sorumluluğunu yürüten ekibimizle işverenleri ziyaret ederek fuar organizasyonunda yer almaları için bilgilendirme yapmaktayız. İstihdam hususunda Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği çok önemli bir paydaşımız ve kendilerinden fuar için büyük katkı beklemekteyiz” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA