Toros Üniversitesi ve muhasebecilerden işbirliği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toros Üniversitesi ve muhasebecilerden işbirliği


 

Toros Üniversitesi ile Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası arasında sertifikalı eğitimler ve lisansüstü eğitim konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Haber Merkezi

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda gerçekleştirilen imza törenine Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Oda Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, Prof. Dr. Süleyman Türkel, Doç. Dr. Köksal Hazır, Oda Sekreteri Ersin Gökgün, Oda Saymanı Ali Günaştı ile yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ ÇOK ÖNEMLİ
İmza töreni öncesi konuşma yapan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir bu ve buna benzer işbirliği protokollerinin önemine dikkat çekti. Rektör Özdemir, “ Lisansüstü eğitime oda olarak çok önem verdiğinizi ve her türlü işbirliğine hazır olduğunuzu biliyoruz. Biz de üniversite olarak uzun zamandan beri sizinle işbirliği içerisinde hareket ediyoruz. Bu protokolümüzde aslında çok daha önemli bir husus var. Bizim yapmak istediğimiz üniversitedeki öğrencilerimizin eğitimlerinin bir kısmını odanıza bağlı iş yerlerinde uygulamalı olarak yapmasını sağlamaktır. Maalesef sektör temsilcileri ile bir araya geldiğimizde mezunların yeterli donanıma sahip olmadıklarını bize ifade ediyorlar. Bu durumun önüne geçmenin yolu Üniversite-Sanayi, Üniversite-İş Dünyası işbirliklerini arttırarak sektörlerin ihtiyaçlarına uygun bilgi ve donanıma sahip bireyler yetiştirmektir. Bunun yolu da bu ve buna benzer işbirlikleri ile sağlanır” şeklinde konuştu.

YAŞAM BOYU EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ
Yaşam boyu öğrenmeye oda olarak çok önem verdiklerini ve bu bağlamda Toros Üniversitesi ile uzun süreli bir ilişkilerinin olduğunun altını çizerek söze başlayan Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ömer Faruk Tokgöz bu birlikteliğin uzun yıllar devam edeceğine inandığını belirtti. Başkan Tokgöz, “ Oda üyelerimizin ve stajyerlerimizin yüksek lisans ile ilgili eğitimlerini dost kurumumuz Toros Üniversitesi ile beraber her sene olduğu gibi bu sene de yapıyoruz. Bugün burada bu işbirliğinin protokollerini imzalayıp üyelerimize duyuracağız. Hem odamıza hem de üniversitemize bu işbirliğinin faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

KAYNAKLARIMIZI İSRAF EDECEK LÜKSÜMÜZ YOK
Ülkemizdeki eğitim sistemine eleştirel bir bakış açısı getiren Prof. Dr. Süleyman Türkel ise Üniversite- Sanayi işbirliklerinin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Türkel, “Çocuklarımıza üniversitelerde 4 yıl boyunca teorik eğitimler veriyoruz fakat sanayiye girdiklerinde bu çocuklara şirketler yeniden eğitim vermek durumunda kalıyor. Bu bir bakıma kaynak israfıdır. Bizim bu kaynağı israf edecek lüksümüz yok. Bütün imkân ve kaynaklarımızı o şekilde kullanmalıyız ki; kalkınma hızımızı arttıralım, refahımızı arttıralım daha müreffeh bir ülke için birlikte omuz omuza çalışalım” dedi. Prof. Dr. Türkel, Üniversite-Sanayi işbirliği anlamında bu protokolü çok önemli bulduğunun da altını çizdi.
Konuşmaların ardından Rektör Özdemir ve Başkan Tokgöz işbirliği protokolünün altına imzalarını attı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA