CHP’li Özyiğit, MHP’li Kılıç’ı ziyaret etti “Samimi buluşma!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li Özyiğit, MHP’li Kılıç’ı ziyaret etti “Samimi buluşma!”


 

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, siyasi partilerle temasları sürüyor. Daha önce AKP ve HDP’yi ziyaret eden Özyiğit, bu defa MHP İl Teşkilatını ziyaret etti.

SONER AYDIN

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, siyasette diyalog kültürünü geliştirmek ve son günlerde yaşanan olağan üstü gelişmeleri değerlendirmek üzere siyasi parti temsilcilerini ziyaret etmeye devam ediyor. Daha önce AKP İl Başkanı Cesim Ercik ve HDP İl Eş Başkanı Sadun Doğan’ı makamında ziyaret eden Özyiğit, bu defa MHP İl Başkanı Sabahattin Kılıç’ı ziyaret etti. Ziyarette son günlerde iki parti arasından yaşanan söz düellosunun aksine sıcak ve samimi ortam göze çarptı.

“LAİKLİK DİNSİZLİK DEĞİLDİR”
Ziyaretlerinde sık sık laiklik vurgusu yapan ve dinin adliyeye, kışlaya girmemesi gerektiğini dile getiren CHPli Özyiğit, laikliğin hiçbir zaman dinsizlik olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti. Son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Özyiğit, “Türkiye farklı terör örgütleri ile karşı karşıya. FETÖ diye bir terör örgütü var. Bu örgütle beklenmeyecek bir süreçte karşı karşıya kaldık. Bunların her birini ayrı ayrı değerlendirmek mümkün. İçinde bulunulan tabloda Türkiye’ye havan atışı yapılıyor biz de buna karşılık top atışı yapıyoruz. Yani masa tenisi oynar gibi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir karış toprağına kimsenin gözü olamayacak şekilde bir duruşu sergilemesi gerekiyor. Kimsenin buna cesaret etmemesi gerekiyor. Ülkemizin bu açıdan duruşunu ve özellikle emperyalist devletlere karşı bir gemi içerisinde olduğumuz anlayışını unutmadan bir duruş sergilememiz gerektiğinin altını çizmek istiyorum” dedi.

“PARTİMİZİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞTILAR”
Gerek bürokraside gerekse siyasette ne tür önlemlerin alınması gerektiği konusunda tüm siyasi partilerin görüşlerini ortaya koyması gerektiğini vurgulayan Kılıç, “Bizim sizden FETÖ terörü konusunda bir mağduriyetimiz var. Bu mağduriyetimiz aşağı yukarı 2010 yılından bu yana süregelen bir mağduriyet. Bizi, partimizi ele geçirmeye çalıştılar. Bunun için de 2011 seçimlerine gelmeden önce bir tape ile 9 genel başkan yardımcımızı siyasetten uzaklaştırdılar. Ardından 1 Kasım seçimleri sonrasında aldığımız oyların azlığını bahane ederek ikinci bir operasyon düzenlediler. Çok şükür bunda direndik, dik durduk. Onların emellerine ulaşmalarını engelledik” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA