Böyle rezalet Görülmedi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Böyle rezalet Görülmedi!


 

Silifke’ye bağlı Gökbelen yaylasında meydana gelen çöp rezaleti vatandaşın tepkisini çekiyor. Silifke Belediyesi’nin spor sahası olarak yapılan yer çöp alanı olarak kullanıyor.

Haber Merkezi

Büyükşehir yasası ile birlikte ilçe sınırları içerisinde çöpleri toplayarak katı atık alanına götürme görevi bulunan Silifke Belediyesi, Gökbelen yaylasındaki çöpleri toplayıp götürmek yerine, zamanında gençler için spor sahası olarak yapılan alana döküyor. Spor sahası çöp alanı olarak kullanılıyor. Spor sahası adeta çöpten bir tepe oluşturmuş durumda.
“Vatandaşın gördüğü toplum sağlığını tehdit eden bu durumu yetkililer görmüyor mu?” diyerek tepki gösteren vatandaşlar, çöplerin mahalleye çok yakın bir yerde toplandığı için sivrisinek ve karasineğin meydana geldiğini, serin hava diye çıkılan Gökbelen’de bu kez sıcaktan değil sinekten oturamaz hale geldiklerini söylediler.

YAZIN BİRİKTİRİP KIŞIN TOPLANIYOR
Gökbelen Mahalle halkı konuyu sık sık Silifke Belediyesi’ne ilettiklerini fakat konuyla ilgilenilmediğini iddia ederken,  Gökbelen Mahalle Muhtarı Mustafa Gölgeli ise, kendisinin belediyeyi aradığını ve kısa zamanda çöpleri kaldıracaklarını söyledi.
Muhtar Gölgeli, belediyenin büyük çöp arabalarının mahalle aralarına giremediği için traktörlerle toplanan çöplerin belediye tarafından mahallenin 2 kilometre yakınında bulunan  spor sahasına döküldüğünü, çöplerin aynı alana yaz aylarında dökülüp kış aylarında toplanarak katı atık tesisine görüldüğünü söyledi.
Muhtar Gölgeli, vatandaşın rahatsızlığı üzerine aradığı Silifke Belediyesi’nin ise kısa zamanda bu alandaki çöplerin toplanacağını söylediklerini belirtti.

MAHALLEYİ KARA SİNEKLER BASTI
Mahallede kara sineklerin günden güne çoğalması üzerine Mersin Çevre Koruma Daire Başkanlığı Silifke Bölge Koordinatörlüğünce karasinekle mücadele başlattığı öğrenildi.
Konuyla ilgili bilgi aldığımız Silifke Bölge Koordinatörü  Ali Uçar, vatandaşın sürekli yaptığı şikayet üzerine normal ilaçlamasının yanında karasinekle mücadele kapsamında ayrı mücadele yaptıklarını, fakat mahalleye çok yanık yerde depolanan çöp nedeniyle karasineklerin sürekli ürediğini söyledi.
Uçar, “Bu bölgede normalde her hafta sinekle mücadele kapsamında ilaçlama yapılıyor.  Hatta orada karasinekle mücadele kapsamında akşam çıkış saati olan 19.30- 20.00 arasında tekrar ilaçlanıyor. Bunun yanı sıra sadece sivrisinek değil karasinekle ayrı bir mücadele ediyoruz. O bölgede larva ve uçkun mücadelesi adı altında iki ayrı çalışmalarımız oluyor.  Ama oradaki çöp alanı durduğu sürece bu sineklerin önüne geçilmez. Bu çöp alanının acilen oradan kaldırılması gereklidir. Bu durumu fotoğraflayarak gerekli yerlere gönderdik kısa zamanda kaldırılmasını umut ediyoruz” dedi.

TOPLUM SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA
Toplum sağlığını tehlikeye atan bu durum karşısında Silifke Toplum Sağlığı merkezinin de gelerek inceleme yapmasını istediklerini belirten vatandalar, “21. Yüzyılda böyle bir rezalet olamaz. Bu zamanda çöpten elektrik üretiliyorken, yapılan  bu ilkel çalışmayı kınıyoruz. Bir belediyenin öncelikli görevidir çöp toplamak. Hepimiz faturamıza eklenen  çevre ücretini  ödüyoruz. Ödediğimiz paranın bedeli olan hizmeti beklemekte en doğal hakkımızdır” diye konuştular. Dışarıdan yayla havası almak için gelen vatandaşlar ise, sıcaktan kaçtıklarını fakat sineğe yakalandıklarını, bu zamanda böyle bir sıkıntının yaşanmasını kınadıklarını söylediler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA