“Barış için kadınlara ses verin!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Barış için kadınlara ses verin!”


 

Mersin Kadın Platformu yaklaşmakta olan 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kalıcı, toplumsal bir barış için kadınlara ses verilmesini istedi.

SONER AYDIN

Mersin Kadın Platformu üyeleri 1 Eylül Dünya Barış günü öncesi SES şube binasında çeşitli kadın örgütleri ile ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada Gerek ülkemizde gerekse bölgemizdeki savaş ortamından en fazla kadınların etkilendiği vurgulanırken, tüm demokratik kitle örgütleri 1Eylül Dünya Barış Günü öncesi barış, demokrasi ve özgürlüklerin hayata geçmesi için ses vermeye davet edildi.

“CADI AVINA DÖNÜŞTÜ”
Platform adına açıklamayı yapan Tuna Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından uygulamaya konulan OHAL uygulamalarının tam bir cadı avına dönüştüğünü belirtti. Her geçen gün ağırlaşan antidemokratik uygulamalarla demokrasinin, hukukun, insan haklarının ve özgürlüklerin giderek ortadan katlığına şahit olduklarını ifade eden Şahin, “Tüm bu ortamda kadınlar ve çocukların payına düşen yine aynı şeyler oldu. Antep’te 9 aylık bebeğe tecavüz edildi, failin 19 yaşında tarım işçisi ve sosyal medyada imam olduğu iddia edilmekte. Yine Antep’te sokakta yapılan bir kına gecesine bombalı saldırı yapıldı ve çoğu çocuk olmak üzere 51 kişi hayatını kaybetti, fail IŞİD. Mersin Erdemli’de Suriyeli bir ailenin 10 yaşındaki kızı L.A cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 55 yaşındaki A.K tutuklanarak cezaevine konuldu, fail ailenin yanında çalıştığı kişi. Yine Mersin’in Toroslar ilçesinde 11 yaşında H.D isminde bir erkek çocuk cinsel istismara uğradı ve öldürülmek istendi, fail ailenin tanımadığı yabancı biri. Yaşadığımız il ve bölgede yaşanan bu ve benzeri olayların daha fazlasını değişik illerden haber olarak okumaktayız” dedi.

“EN ÇOK KADIN VE ÇOCUKLAR ETKİLENİYOR”
“Bizler hükümetin ve Cumhurbaşkanı’nın kadınları, kadınların istediği şekilde önemsemediğini biliyoruz” diyen Şahin, şunları söyledi: “Yine de savaşlardan ve sonuçlarından, kadın ve çocukları önemsemeyen, gözetmeyen politikalardan, yasalardan en çok kadın ve çocukların etkilendiğini hatırlatarak savaşla bitse dahi kadınlara ve çocuklarla barışmayan bir devlet ve hükümetin kalıcı barışa ve huzura kavuşmayacağını hatırlatmak istiyoruz. Toplumsal bir barış için kadınlara ses verin diyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü öncesi tüm kamuoyunu, demokratik kitle örgütlerini, barış ve demokrasiden yana olanları, barış, demokrasi ve özgürlüklerin hayata geçmesi için ses vermeye çağırıyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA