Narenciyede hasat sancılı başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Narenciyede hasat sancılı başladı


 

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, bölgede erkenci narenciye çeşitlerinin hasadına başlandığını belirterek, ürünlerin dalında değerinden satılabilmesi için Rusya ile ilişkilerdeki belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Doğru, yaptığı açıklamada, narenciye üreticisinin en büyük pazarı olan Rusya Federasyonu ile yaşanan siyasi sorunların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri ile düzelme yoluna girmesinin, hem üretici hem de ihracatçıya ümit olduğunu belirterek, “Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza tüm narenciye sektörü adına bir kez daha şükranlarımızı arz ederiz” dedi.

Bölge ekonomisini, özellikle de Adana, Mersin ve Hatay illerini yakından ilgilendiren narenciye üretiminde erkenci çeşitlerin hasadına başlandığını ifade eden Doğru, şunları kaydetti: “Konunun, raf ömrü kısa yaş meyve oluşu ve hasat zamanının da gelmiş olması nedeniyle zamana karşı yarışan narenciye ihracatçılarımız, Rusya Federasyonu’na ithalat yasağı halen devam eden mandalina ve portakal ürünleri için üreticimizden alım yapmaktan çekinmektedir. Bu durum bazı aracılar tarafından da kullanılarak fiyatlar düşürülmeye çalışılmakta ve üreticimizin bir yıllık emeği ile oynanmaktadır.”
Hem ihracatçının yurt dışı bağlantılarını yaparak önünü görebilmesi hem de üreticinin ürünlerini dalında değer fiyattan satabilmesi için belirsizliğin bir an önce ortadan kalkması gerektiğini vurgulayan Doğru, “Rusya Federasyonu ile bu konuda yapılan çalışmaların hızlanması ve sonuçların kamuoyu ile paylaşılması, narenciye piyasalarının sağlıklı oluşması açısından önem arz etmektedir” dedi.
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Ekonomi Bakanlığı'nın bu yıl narenciye ihracatı için vereceği desteği erken açıklamasının da ihracatçının rekabet gücünü arttıracağını ve üreticinin dal fiyatlarına olumlu yansıyacağını ifade etti. Doğru, bu vesileyle, tüm narenciye üreticilerine ve ihracatçılara bol kazançlı ve bereketli bir narenciye sezonu dilediğini sözlerine ekledi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA