“15 aydır iş arıyorum!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“15 aydır iş arıyorum!”


 

Mersin’de yaşayan Celal Korkmaz isimli engelli genç aylardır iş arıyor. Anne-babası ayrı olan, annesi ve 9 yaşındaki kız kardeşi ile yaşayan engelli genç yetkililerden yardım bekliyor

.SONER AYDIN

Mersin’in Yenişehir İlçesi’ne bağlı Menteş Mahallesi’nde yaşayan 21 yaşında Celal Korkmaz isimli engelli genç yaklaşık 15 aydır iş arıyor. Lise mezunu engelli genç daha önce engelli raporu ile birlikte defalarca İş-Kur’a ve birçok yere iş başvurusunda bulunmasına rağmen iş bulamadığını söyledi. Maddi durumunun yetersiz olduğunu ve annesinin de 1 aydır çalışmadığını kaydeden Korkmaz, ailesine maddi destekte bulunmak için çalışmak istediğini dile getirdi.

“TEK İSTEDİĞİM İŞE GİRİP ÇALIŞMAK”
Anne ve babasının ayrı olduğunu, 9 yaşındaki kardeşi ve annesi ile birlikte yaşadığını belirten Korkmaz şunları söyledi: “Liseden mezun olduktan sonra aileme destek olmak için başvurmadığım yer kalmadı. Her gün çıkıp engelli halimle bu sıcakta iş arıyorum. Gitmediğim yer kalmadı. İş-Kur’a engelli raporumla birlikte başvurdum 15 ay oldu hala dönmediler. Çalışmaya ihtiyacım var. Annem ve babam 35 yıldır ayrı. Babam Almanya’da yaşıyor. Bize maddi bir desteği yok. Tek istediğim işe girip, para kazanıp aileme destek olmak” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA