Karanlığa karşı “Güç Birliği” kuruldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Karanlığa karşı “Güç Birliği” kuruldu!


 

Mersin’de aralarında çok sayıda siyasi parti, meslek odası, STK ve derneğin yer aldığı Güç Birliği kuruldu.

SONER AYDIN

Mersin’de, DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin merkezi düzeyde uygulamış olduğu Emek ve Demokrasi için Güç Birliği kuruluşunu ilan etti. Kuruluşunu ilan eden oluşumda CHP, BDP, DP, EMEP, HDP, HDK, İHD, Mersin Kadın Platformu gibi çok sayıda siyasi parti, sivil toplum kuruluşu (STK), dernek ve meslek odasının da yer aldığı gerçekleştirilen basın açıklaması ile kamuoyuna deklare edildi.

“ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ”
Emek ve Demokrasi için Güç Birliği bileşenleri adına açıklamayı gerçekleştiren Mersin Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, faşizme, darbelere, OHAL’e, emek sömürüsüne, kadın katliamlarına, gericiliğe, emperyalizme karşı güç birliği yaptıklarını söyledi. Ülke olarak karanlık ve zor bir dönemden geçildiğini dile getiren Göksoy, AKP’nin düşünce, inanç ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldıran tekçi, faşizan ve neoliberal politikaları, son yıllarda rejim değişikliğini hedefleyen uygulamalarının ülkeyi uçurumun kenarına getirdiğini ve 15 Temmuz darbe girişimine de yol açan tehlikeli bir ortam yarattığını söyledi.

“TÜM KAZANIMLAR YOK EDİLİYOR”
Kanlı darbe girişiminin bastırıldığını ancak devletin tüm kademelerini teslim almış olan cemaati de içine büyüten karanlığın bir yüzünün de bugün AKP’nin olduğunu öne süren Göksoy, “Türkiye, gerici iktidarlar altında emperyalizme bağımlılığın derinleştiği, emeğin sömürüldüğü, özgürlük, demokrasi ve laikliğe yönelik tüm kazanımların yok edildiği bir ülke haline getirildi. Darbenin bastırılması onu da içinde büyüten sistemin değişmesi anlamına gelmiyor. AKP, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattığı karşı-darbeyle otoriter, baskıcı ve sömürü düzenini sürdürmeye çalışıyor. OHAL yasalarına ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) dayanarak kırıntısı kalan demokratik hak ve özgürlükleri bütünüyle askıya alıyor. KHK’ler ile kamuda hiçbir gerekçe göstermeksizin başlatılan görevden almalar ve soruşturmalar muhalif kesimlere yönelik baskı, tehdit ve topyekûn bertaraf etmeye dönüşüyor” dedi.

“GELECEĞE SAHİP ÇIKMAK İÇİN OMUZ OMUZA”
Karanlık gidişatı ancak emekten, demokrasiden, laiklikten, varış ve kardeşlikten yana güçlerin mücadelesinin durdurabileceğini vurgulayan Göksoy, “Bu bilinçle ülkemizin geleceğine sahip çıkmak, demokrasiyi, laikliği, bağımsızlığı, barışı, eşitliği, özgürlüğü, adaleti savunmak ver gerçek kılmak için bir araya geliyoruz, omuz omuza veriyoruz. Gerici, tekçi, otoriter, mezhepçi ideolojinin devlet eliyle toplumu teslim alma çabalarına karşı inanç, temelinde barışçıl demokratik laik mücadeleyi büyütmek, emek, barış ve demokrasiden yana güçler olarak gelecek güzel günlerde duyduğumuz inançla umudu, dayanışmayı, mücadeleyi büyütmek için yan yana geldiğimizi, omuz omuza verdiğimizi, Emek ve Demokrasi için Güç Birliği’ni oluşturduğumuzu duyuruyoruz” diyerek Güç Birliği’nin kuruluşunu ilan etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA