CHP’den alternatif kutlama | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’den alternatif kutlama


 

CHP Mersin İl Başkanlığı, Mersin Valiliği tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasına alternatif kutlama gerçekleştirdi.

SONER AYDIN

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Valilik kutlamasının ardından bir araya gelen CHP’lilere İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP İlçe Başkanları, CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Fikri Sağlar da destek verdi.

“CUMHURİYET’İN TEMELLERİ ATILDI”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İl Başkanı Özyiğit, partililere hitaben yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin 30 Ağustos’ta atıldığını vurguladı. 30 Ağustos’un bir kahramanlık destanı olduğunu dile getiren Özyiğit, “1. Dünya savaşından sonra işgal edilmiş bir ülkeden 19 Mayıs’ta Atatürk’ün Samsun’a çıkması ile birlikte başlattığı mücadele 30 Ağustos’ta düşmanın ülkeden kovulması ile bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti fikri hür, vicdanı hür nesilleri yetiştirmek üzere demokrasiyi seçmiştir. Bizim yeni 30 Ağustoslar yaşamamıza gerek kalmayan bir ülkede birliğimizi, bütünlüğümüzü, bağımsızlığımızı, demokrasimizi her ne pahasına olursa olsun sonuna kadar savunmak için aynı yürek, aynı inanç ve aynı kararlılıkta olduğumuzu biliyorum” ifadelerini kullandı.
Alternatif kutlama konuşmaların ardından STKların Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA