Akdeniz’de park sayısı artıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’de park sayısı artıyor!


 

Akdeniz Belediyesi, park ve yeşil alanların sayısını arttırmak, halkın dinlenebileceği, çocukların da gönüllerince oyun oynayabileceği parkların sayısını arttırmaya devam ediyor.

Son olarak Çilek Mahallesi'nden geçen tren raylarına paralel şekilde yapılan 500 metreyi aşkın uzunluktaki park törenle hizmete açıldı. 

Haber Merkezi

Çilek Mahallesi'nde, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından imal edilen parkın açılış törenine, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk, Eş Başkan Yardımcıları Sebahat Gençtarih Cebe, Ülfiye Özcan ve Hâkim Baykara, Belediye Meclis üyesi Ayşe Aydoğan, Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Faik Burakgazi, Park-Bahçeler Müdürü Kamil Özdemir, Zabıta Müdürü Feruh Çelik, Çilek Mahalle Muhtarı Muzaffer Gümüştaş ve mahalle sakinleri katıldı. Parkın açılış kurdelesinin kesilmesini sabırsızlıkla bekleyen çocuklar, oyun grupları ve spor aletlerinde gönüllerince eğlenirken, kadınlar da park içindeki tandırlarda ekmek pişirerek, Eş Başkan Türk ve konuklara ikram ettiler. 

PARK SAYISI 170'İ BULDU
Parkın açılışı öncesi konuşma yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk, insana, doğaya ve ekolojiye saygılı yerel yönetim anlayışı gereği, Akdeniz'de park ve yeşil alanların sayısını arttırdıklarını, Akdeniz'de park sayısının 170'e ulaştığını vurguladı. Türk, "Hazırladığımız planlama ile Akdeniz'de tüm mahallelerimizi yeni park ve yeşil alanlara kavuşturuyor, eskiyen parkları da yeniliyoruz. İşte bugün burada, yeni bir parkımızı daha siz değerli Çilek Mahallesi sakinlerinin hizmetine sunmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çevre düzeni yapılan, içinde yürüyüş yolu, kamelyalar, banklar, spor aletleri ve oyun grupları bulunan parkımız, sizlere hayırlı uğurlu olsun" dedi.

'PARKIMIZI KADINLARA EMANET EDİYORUZ'
Konuşmasında, mahalleli kadınlara da seslenen Eş Başkan Fazıl Türk, parka sahip çıkmalarını, korumalarını istedi. "Bu hizmetlerimizin en önemli nedenlerinden biri de her şeyin en güzelini layık olan çocuklarımızdır" diyen Türk, "Onların sevinci ve mutluluğu, bizim için en büyük ödüldür. Bu nedenle park ve yeşil alanlara sahip çıkacağınıza inanıyorum. Parkımızın; proje aşamasından imalatına dek her kademesinde emek veren, alın teri döken mesai arkadaşlarıma da teşekkür ediyor, kendilerini kutluyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından Türk, Çilek Mahalleli bir anne ile birlikte kurdele düğümlerini çözerek parkın açılışını gerçekleştirdi. Bu sırada çocukların parkın içine asılan balonlardan almak istemesi mini bir izdihama yol açtı. Türk, açılıştan sonra beraberinde belediye yetkilileri ile birlikte parkı gezdi, çeşitli taleplerini dile getiren mahalle sakinlerini dinledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA