Gözler, Çeşmeli- Taşucu otoyolunda | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gözler, Çeşmeli- Taşucu otoyolunda


 

Çeşmeli – Taşucu otoyolunun proje çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü açıklayan Vali Çakacak, yolun yapım ihalesinin 2017 yılı başına yetiştirilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Haber Merkezi

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Toplantısı’na konuk olarak kentte devam eden projeler hakkında bilgi verdi. 
Geçtiğimiz hafta sonu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımlarıyla önemli temel atma törenleri ve açılışların gerçekleştirildiğini anımsatan Çakacak, Mersin-Adana D400 karayolunu 4 şeritten 8 şeride çıkaracak 120 milyon TL proje bedeli olan Liman-Hal-Bekirde Farklı Seviyede Kavşak Yapım projesinin şehir girişinde de önemli değişiklikler gerçekleştireceğini ifade etti.
Vali Özdemir Çakacak, ihalesi sonuçlanan ve en kısa zamanda bitirilerek hizmete sunulacak olan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın Mersin’e her açıdan değer katacağını vurguladığı konuşmasına, Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu projesi çerçevesinde, yapımı tamamlanan tünellerin vatandaşın hizmetine sunulduğunu belirterek devam etti. Yolun tamamlanmasıyla birlikte, trafiğin ciddi ölçüde rahatlayacağına işaret eden Vali Çakacak; Çeşmeli – Taşucu otoyolu ile ilgili olarak “Yolun proje çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılması planlanan yol ile ilgili çalışmaları yakından takip eden Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan, yapım ihalesinin 2017 yılı başına yetiştirilmesi için büyük bir gayret sarf ediyor” ifadelerini kullandı.
Hızlı tren konusunda da açıklamalarda bulunan Vali Çakacak; projenin Mersin-Adana ayağının dışında; Konya, Karaman, Pozantı, Mersin, Adana ve Gaziantep hattına kadar uzanmasına yönelik çalışmaların bulunduğunu, bunun haricinde Mersin-Adana tren hattında yer alan istasyonlarda yenileme ve modernizasyon çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
Konuşmasının sonunda Olağanüstü Hal (OHAL) ile ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Çakacak,  “Şu anda bürokrasinin hızlı işlemesine yönelik devletin kurumlarına karşı bir OHAL uygulaması var. Vatandaşlarımızın gündelik yaşamını etkileyecek herhangi bir durum söz konusu değildir” dedi. 
Toplantı karşılıklı görüş ve fikir alışverişiyle sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA