Emlakçılar sertifika aldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emlakçılar sertifika aldı


 

Mersin’de Toros Üniversitesi ve Mersin Tüm Emlakçılar Odası işbirliğinde “Emlak Müşavirliği Sertifika Programı” düzenlendi. Mezun olan emlakçılar düzenlenen törende kep fırlattı.

Haber Merkezi

Toros Üniversitesi ve Mersin Tüm Emlakçılar Odası tarafından düzenlenen Emlak Müşavirliği Sertifika Programı’nın mezuniyet töreni Toros Üniversitesi 45 Evler Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle yapıldı.
Törene; Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Genel Sekreter S. Reşit Aşkın, İİSBF Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel, TORSEM Müdürü Doç. Dr. Köksal Hazır, Mersin Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Oda Yöneticileri ve akademisyenlerin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZLERİNİN ÖNEMİ BÜYÜK
Şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Toros Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Köksal Hazır üniversitelerde sadece ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimlerin değil, sürekli eğitim merkezleri vasıtasıyla çok önemli sertifika programlarının da yapıldığına dikkat çekti. Doç. Dr. Hazır, “ Hayat boyu öğrenme nosyonu doğrultusunda ülkemizde ve dünyamızda üniversitelerin bünyelerinde sürekli eğitim merkezleri kurulmuştur. TORSEM’de Toros Üniversitesi’nin sürekli eğitim merkezi olarak hayatın her alanında hizmet veriyor. Eğitim sürecinin tamamlamış, hayata atılmış, kariyerinde ilerleme kaydetmek isteyen ya da kariyer değiştirmek isteyen vatandaşlarımıza, yani toplumumuzun ihtiyaç duyduğu her alanda eğitim vermek üzere kurulmuş bir merkeziz” dedi. Bugüne kadar birçok alanda eğitimler düzenlediklerinin altını çizen TORSEM Müdürü Hazır, “Bu yılda TORSEM olarak Mersin Tüm Emlakçılar Odamızla birlikte bu programa ortak olduk. Bu alanda sektöre katkı sunabildiğimiz için çok mutluyuz. Bu vesileyle mezunlarımızı bir kez daha kutluyor ve iş hayatlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

SEKTÖR; ‘EMLAKÇILIK BÖLÜMÜ’ İSTİYOR
Mesleğini çok sevdiğini belirterek söze başlayan Mersin Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, “Bugün Toros Üniversitesi’nin çatısı altında ilk defa mezunlarımıza belge veriyoruz. Benim inancım bu salonda bulunan herkes bundan sonra Toros Üniversitesi’nin bir ferdidir” dedi. Emlakçılık mesleğinin daha ileriye taşınması adına bir hayali olduğunun altını çizen Başkan Madenli, “Benim bir hayalim var. İnşallah ileride ilk emlakçılık bölümünü açan üniversite Toros Üniversitesi olur. Bunun olabilmesi için biz sektör temsilcilerine çok önemli görevler düşüyor. Mesleğimizi bilimsel açıdan ileriye taşıyan hocalarımıza ve üniversitemize destek olmamız gerekiyor. Biz oda olarak bu desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

“EMLAKÇILARA ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”
Üniversitelerin eğitim vermek, araştırma yapmak ve toplumsal hizmetler vermek olarak 3 temel görevinin olduğunu belirterek söze başlayan İİSBF Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel, “Başkan Madenli’nin belirttiği gibi asıl önemli olan onurlu meslek ve etik değerlere önem veren bir meslek birliği oluşturabilmektir. Günümüz dünyasında bilgi ile donatılmış meslek çok önemlidir. Eğer bir meslek bilgi ile donatılmamışsa kısa zamanda fonksiyonlarını kaybetmeye başlıyor. Bugün size emlakçılar olarak çok önemli görevler düşüyor. Avrupa Birliği’ne girdiğimiz zaman emlakçılar çok farklı bir fonksiyonu üstlenecekler. Bundan sonra nasıl ayıplı bir mal satıldığında satan mağaza sorumlu oluyorsa, bundan sonra ayıplı bir emlak satışı olduğunda da hepiniz sorumlu olacaksınız. Bu yüzden meslek etiği konusunda çok dikkatli olmalısınız” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından sertifikalarını alan mezunlar 45 Evler Kampüsü giriş kapısının önünde keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA