Dertlerini anlata anlata bitiremediler! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dertlerini anlata anlata bitiremediler!


 

Bozyazı’da halkın sorunlarını dinlemek için sokağa çıkan Kaymakam Yıldız, sık yaşanan elektrik kesintileri, bozuk yolların yapılmaması, içme ve sulama suyu sorunu yaşanan halka ne diyeceğini bilemedi.

Mersin’in Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, ilçeye en uzak mesafedeki 2 mahalle ve bunlara bağlı yayla konumundaki 6 yerleşim alanında vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve isteklerini dinledi. 

Bozyazı Kaymakamı Yıldız, ilçeye bağlı Kızılca ve Dereköy Mahalleleri ile bunlara bağlı Ardıçalanı, Çamalanı, Devrent, Sarınç, Kozağacı ve Bağlama yerleşim alanlarını ziyaret etti. Yıldız’a ziyaretinde İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Savaş Cingöz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Hakan Acı, Bozyazı Orman İşletme Müdürü Mehmet Alper, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Remzi Bardak, Bozyazı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ümran Şeref ve Mersin Büyükşehir Belediyesi görevlisi Faik Tok da eşlik etti. Mahalleler ve yayla yerleşim alanlarında incelemelerde bulunan Kaymakam Yıldız, mahalle muhtarlarından da bilgi aldı.

DOMUZ AVI YASAĞI ÇİFTÇİYİ İSYAN ETTİRDİ
Kaymakam Yıldız ve beraberindekiler ilk ziyareti Kızılca Mahallesi’nin Ardıçalanı yaylasına gerçekleştirdi. Ardıçalanı yaylasında Kızılca Mahalle Muhtarı Adnan Şimşek ve vatandaşlar tarafından karşılanan Yıldız, cami avlusunda vatandaşlarla sohbet ederek sorun ve isteklerini dinledi. Vatandaşların, domuz ve yılkı atlarının tarım alanları ile meyve bahçelerine zarar vermeleri nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını, ancak yasak nedeniyle domuzları vuramadıklarını, yılkı atlarına ise kıyamadıklarını söylemeleri üzerine Yıldız, kendisinden yapılabilecek isteklerde bulunulmasını istedi. İnsanların doğal yaşama müdahalesi sonucunda bazı hayvan türlerinde artış olduğunu belirten Yıldız, dolayısıyla domuz ve yılkı atlarına karşı yapabilecekleri bir şey olmadığını dile getirdi. Yayla sakinlerinden kendi önlemlerini almalarını isteyen Yıldız, vatandaşlar tarafından istenirse doğaya kurt bırakabileceklerini söyledi. Yayla sakinleri ise kurdun hayvanlarına ve kendilerine zarar vereceği endişesiyle bu öneriyi kabul etmediler.

“SIK SIK ELEKTRİK KESİLMESİ İL GENELİNDE YAŞANAN BİR SORUN”
Yıldız, diğer yerleşim alanlarına yaptığı ziyaretlerde de vatandaşların, bozuk yolların yapılması, sık sık kesilen elektrik, içme suyu, sulama suyu ve camilerde imam eksikliği konularındaki sorunlarını dinledi. Yol ve içme suyu gibi hizmetlerin Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirildiğini anımsatan Yıldız, Büyükşehir görevlisinin gerekli notları aldığını, ancak kendisinin de takipçisi olacağını kaydetti. Yıldız, “Sık sık elektrik kesilmesi sadece Bozyazı ile ilgili bir sorun değil. İl genelinde bu sorun yaşanmakta. Sayın Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’ın, muhtarlarımızla yaptığı toplantıda bu sorun gündeme geldi. İlgili firmanın 3 milyon dolarlık bir yatırım yaparak şebeke yenileme çalışması yaptığını ve çalışma bittiğinde sorunun tamamen çözülmüş olacağını söyledi. Bana aktardığınız bu konuların çoğu zaten Sayın Bakanımıza aktarıldı. Bakanımız da ilgili daire müdürlüklerine gerekli talimatları anında verdi. Ben yine de sorunlarınızın takipçisi olacağım. Camiler kadrolu olmadığı ve bu yerleşim alanlarının çoğunluğu yayla konumunda olduğu için kadrolu imam ataması yapılamıyor. Geçici bir çözüm için sorunlarınızı yetkili kurumlara ileteceğim ve sizleri de bilgilendireceğim” dedi.
Yıldız, daha sonra Dereköy Mahallesi’ne bağlı Bağlama yerleşim alanına geçti. Burada da vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Yıldız, Bozyazı ilçe merkezine çok uzak olmaları nedeniyle sağlık hizmetleri konusunda sıkıntılar yaşadıklarını, hastaların iğne yaptırmak için bile ilçe merkezine inmek zorunda kaldıklarını, yerleşim alanına geçici olarak bir hemşire görevlendirilmesini isteyen vatandaşlara, aile hekimlerinin hafta içerisinde yerleşim yerlerini dolaşarak vatandaşlara sağlık hizmeti sunduğunu, geçici olarak tek bir hemşire görevlendirmenin de yasal olmadığını söyledi.
Yıldız, mahalle ziyaretlerinde çocuklara kitap ve gofret de dağıttı. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA