Atık lastikler geri dönüşüme! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Atık lastikler geri dönüşüme!


 

Adana Büyükşehir Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlamış taşıt lastiklerini toplayıp, granül şekle getirilerek, asfalt, halı saha ve yumuşak park zemini hammaddesi olarak kullanımını sağladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, atık lastiklerin toplanmasıyla görsel kirliliği ortadan kaldırırken, haşere ve sinek üremesinin de engellendiğini belirtti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatı doğrultusunda daha temiz ve yaşanabilir bir Adana için çalışmalarını yoğunlaştıran Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı görevlileri, atık piller, bitkisel ve madeni atık yağlar, elektrikli ve elektronik atıkların yanı sıra ömrünü tamamlamış taşıt lastiklerinin toplanmasına ağırlık verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, il genelinde atık lastiklerin toplanıp, ekonomiye kazandırılması için yerel yönetimler, üniversite, sanayi ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği zemini oluşturduklarını söyledi.

"Haşere ve sineklerin üreme odaklarını da ortadan kaldırmış oluyoruz"
Mehmet Çelebi Akkuş, “Topladığımız atık lastikler, öğütülüp granül şekle getirilerek asfalt, halı saha ve yumuşak park zemini ham maddesi olarak değerlendiriliyor. Ayrıca bu lastiklerin peyzaj çalışmalarında kullanılması konusunda da denemelerimiz var. Granül hale dönüştürülen atık lastikleri Adana Büyükşehir Belediyesi olarak çok çeşitli alanlarda değerlendirmeyi hedefliyoruz. Atık lastikleri ekonomiye kazandırırken, haşere ve sineklerin üreme odaklarını da ortadan kaldırmış oluyoruz” diye konuştu.(İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA