Kilosu 2 TL! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kilosu 2 TL!


 

Silifke’de hasat edilen 3 ton nar kilosu kalitesine göre 2 ila 2.50 lira arasında değişen fiyattan Mersin’e gönderildi

Yılın ilk nar hasadı yapıldı

Türkiye genelinde yılın ilk nar hasadı Mersin’in Silifke ilçesinde yapıldı. Üretici Cem Ergül’ün 50 dönümlük hicaz narı bahçesinden hasat edilen 3 ton nar kilosu kalitesine göre 2 ila 2.50 lira arasında değişen fiyattan Mersin’e gönderildi.

Türkiye’de 2016 yılının ilk hicaz narı hasadını Silifke’de başlattıklarını belirten Cem Ergül, “Şu an hasadını yaptığımız ürünümüz hicazın farklı bir cinsidir. Turfanda olan bu ürün burada daha çabuk çıkmaktadır. Güneş ve hava nedeniyle diğer bölgelere nazaran bu narlar erken çıkmaktadır. 50 dönüm arazinden 40 ila 50 ton arası bir ürün bekliyoruz. Hava koşulları kötü gitti. Rekolte düştü. Şu an halde 2 ila 2.50 TL arasında satışa sunuluyor. Fiyatlarda geçen yılla bu yıl arasında herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır” dedi.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin tavsiyesiyle hicaz narı üretimini gerçekleştirdiğini anlatan Ergül, “Bu narın içinin ve dışının kırmızı ve dayanıklı olması nedeniyle tüccarlar hicaz narını talep ediyor. Bu yıl narlar yüzümüzü güldürmedi. Rusya pazarı açılmasına rağmen Suriye pazarı açık olmadıkça bizim yüzümüz gülmez. Çünkü bizim narlar Suriye’ye gidiyor” diye konuştu.
Nar kesiminin işçiler tarafından ellerindeki ölçeğe göre yapıldığını belirten Ergül, “Böylelikle yeteri kadar büyüklüğe ulaşmamış narların kesimini gerçekleştirmiyor ve büyümesini bekliyoruz” dedi.
Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun’dan alınan bilgiye göre ise bu yıl bin 500 dönüm araziden 2 bin ton hicaz narı hasadının yapılacağı, ova kesimlerinde narenciyeye alternatif olarak üretimi yapılan hicaz narının erken hasat edileceğini söyledi. 
Narın C vitamini, demir ve potasyum deposu olduğuna işaret eden Doygun, çiftçilerin, narenciyeye oranla çabuk yetişen, bol ürün veren bir ağaç türü olan hicaz narı ekimine yönlenmeye başladığını söyledi. 
Keben başta olmak üzere Göksu Vadisi köylerinde yoğunlukta bulunan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca 33 N16 olarak tescilli olan Türkiye’nin tek sofralık narların hasadına ise Ekim ayı sonunda başlanacağını, hasat sezonunun ise Ocak ayına kadar devam edeceğini ifade eden Doygun, bu yıl ilçe genelinde 3 bin dönüm araziden 5-6 bin ton arasında nar hasadının yapılacağını söyledi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA