Çevre Düzeni Planı durduruldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çevre Düzeni Planı durduruldu


 

Mersin, Akkuyu’da yapılmak istenen nükleer santrale karşı kenetlendi.

Mersin nükleer santrale karşı birleşti

CHP’li Milletvekilleri Atıcı, Kuyucuoğlu ve Çamak ile İl Başkanı Özyiğit, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’ı ziyaret ederek, santralin çevre düzeni planına işaretlenmemesi için destek istedi.

Hediye Eroğlu

CHP Mersin Milletvekilleri Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Serdal Kuyucuoğlu ve Dr. Hüseyin Çamak İl Başkanı Abdullah Özyiğit ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin  Kocamaz’ı makamında ziyaret etti.
Sık sık polemik yaşayan ve karşılıklı atışmalar nedeniyle birbirlerini sert sözlerle eleştiren Kocamaz ve CHP’li vekiller, Akkuyu Nükleer Santrali’ni konuştu. 
CHP’li vekiller Kocamaz’dan, Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı Çevre Düzeni Planı’nda Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne yer verilmemesini isteyerek, Mersin halkının hassasiyetlerini dile getirdi.
Kocamaz’ın da, nükleere karşı olduğunu bir kez daha dile getirdiği ancak kanuni yükümlülüklerin dışına çıkmamaya özen göstererek hareket ettiklerini belirttiği öğrenildi. 

“300 BİN OYUN VEBALİNİ TAŞIYORUZ”
Konuyla ilgili gazetemize konuşan Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 30 Mat seçimleri sonrasında koltuğa Burhanettin Kocamaz’ın oturması ile ilk kez gittiğini belirtti. Ziyaretin tek nedeninin Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi Akkuyu mevkiine yapılmak istenen Akkuyu Nükleer Santrali olduğunu aktaran Atıcı, “Bu ziyaretin nedeni Mersin’dir. Nükleer sanralle ilgili fikirlerimizi, bunun partiler üstü bir yaklaşım olduğunu söyledik ve Mersin’e sahip çıkalım dedik. Hassasiyetlerimizi paylaştık, endişelerimizi dile getirdik. Yaklaşık 300 bin oyun vebalini taşıyan insanlar olarak bu önemli soruna belediye başkanının dikkatini çektik. Belediye meclisinde bu konuya hassasiyet gösterilmesini istedik. Millet adına yaptığımız ziyarette, milletin isteiklerini aktardık. Sonuçta o belediye başkanımız olarak görevini yapacak, biz de milletvekiliyiz, biz de görevimizi yapacağız. Tek görevimiz de Mersin’e hizmet.
Burhanettin Kocamaz kendisinin de endişeleri olduğunu dile getirdi. Ama bu bir hükümet projesi. Hükümet Mersin’e bu kötülüğü yapmak istiyorsa buyursun ama biz karşıyız ve karşı olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

“REFERANDUM YAPILSIN”
Başkan Kocamaz ile en sert tartışmaları yaşayan Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu da, Mersin’in çıkarı ve sorunları söz konusu olduğunda siyaseten yapılan tartışmaların bir kenara konulup görüşülmesi gerektiğine inandığı için bu ziyarete katıldığını söyledi. 
“Bugünkü ziyaretimizin nedeni Akkuyu’da yapılacak olan nükleer santralin Mersin’de yapılmaması ile ilgiliydi” diyen Kuyucuoğlu, “Bu konuda 3 milletvekili ve il başkanı ile birlikte Mersin’in bu konudaki tepkilerini, sıkıntısını dile getirdik. Bu işin Mersin’in yararına olmadığı konuştuk. Mütabık kaldığımız konu belediyenin yeni hazırladığı Çevre Düzeni çalışmalarının dururulması yönünde oldu. Bakanlığın yapacağı çalışmalara bakarak durumumuzu belirleyeceğiz. Biz Mersin’de nükleer santral yapılmasına karşıyız. Bizim düşüncemiz Mersin’de bir referendum yapılması. Mersin halkının tercihini ortaya koymasının daha demokratik olacağını inanıyorum.
Başkan Kocamaz da bunları kendisinin de bildiğini ve kendisinin de bu konuya karşı olduğunu söyledi” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA