“Emlak vergisi affında son tarih 31 Ekim 2016" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Emlak vergisi affında son tarih 31 Ekim 2016"


 

Yasalaşan torba tasarıyla, emlak beyanlarını bugüne dek belediyelere hiç bildirmemiş olan mükellefler de vergi affından faydalanabilecek

Ancak aftan faydalanmak isteyen yurttaşların, 31 Ekim 2016 tarihine kadar bağlı oldukları belediyeye dilekçe ile başvurmaları gerekiyor.

Haber Merkezi

Geçen haftalarda yasalaşan "2016 Vergi Borcu Yapılandırma Kanunu'nun" onaylamasıyla, hangi vergi borcu olursa olsun, borçların ana kısmına taksitlendirme ve daha az tutarda ödeme imkânı getirildi. Af kapsamına dâhil edilen düzenlemelerden birisi de 'Emlak Vergisi' ile ilgili olan bölüm. 
Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, torba tasarı sonucu yasalaşan düzenlemeyle, bugüne dek emlak beyanlarını bağlı oldukları belediyelere hiç bildirmeyen yurttaşların da başvurmaları halinde vergi affından faydalanabileceklerinin altını çizdi. Mali Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, Akdeniz ilçe sınırları içerisinde yaşayan, ancak bugüne dek hiç emlak beyanında bulunmayan yurttaşları, vergi affından yararlanabilmeleri için bir dilekçe ile belediyeye başvuruda bulunmaya davet etti. 
'Gecikme faizi ve gecikme zammı tahsil edilmeyecek'
Müdürlüğün yaptığı açıklamada, emlak vergisi affından faydalanmak isteyen Akdeniz ilçesi sınırları içinde yaşayan mükelleflerin, 31 Ekim 2016'ya (bu tarih dâhil) dek belediyeye dilekçeyle başvurmaları halinde vergi affından faydalanabilmelerinin mümkün olacağı belirtildi. 
Ayrıca, emlak borçlarıyla ilgili olarak geçmişten gelen faiz ve cezaların da kaldırıldığı ifade edilen açıklamada, gecikme faizi ve gecikme zammı tahsilinden vazgeçileceği, faiz borçları yerine de Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranının ilave tutulacağı kaydedildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA