Nakliyat işçileri direnişte! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Nakliyat işçileri direnişte!


 

Mersin’de Nakliyat-İş Sendikası’nda örgütlü işçiler MSC/MEDLOG Şirketi’nde yaşanan işçi kıyımına karşı direniş başlattı.

MSC/MEDLOG 108 işçiyi çıkarttı!

SONER AYDIN

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’nda örgütlü işçiler, dünyanın ikinci büyük konteynır taşıma operatörü olan MSC/MEDLOG’un Mersin, Bursa, İzmir, Gebze ve İstanbul’da toplam 108 çalışanı işten çıkartmasına karşı direniş başlattı. Nakliyat-İş’te örgütlü işçiler önlüklerini giyerek işten çıkartılanlara destek vermek ve işçilerin işlerine geri alınması için MSC/MEDLOG önünde direnişe geçti. “Yaşasın MSC/MEDLOG lojistik direnişimiz işçiyiz haklıyız kazanacağız” pankartı ve “Atılan işçiler geri alınsın”, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Atılan işçiler geri alınsın” dövizleri açan işçiler sık sık “Yaşasın işçi direnişimiz”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atan işçilerin direnişine çok sayıda STK ve siyasi parti temsilcisi de destek verdi. 
“ASGARİ ÜCRETLE MESAİSİZ SÖMÜRÜ” 
MSC/MEDLOG işçiler adına açıklama yapan Nakliyat-İş Konya Şube Mehmet Ünver temsilcisi sendikalarında örgütlü işçilerin hukuksuz bir şekilde tazminatsız işten çıkartıldığını söyledi. Dünya çapında 6 kıtada 54 bin çalışanı olan dünyanın ikinci büyük konteynır taşıma operatörü olan MSC/MEDLOG’un işçilere aylık bin 300 lira asgari ücret ödediğini ve kanuna aykırı bir şekilde uzun çalışma saatleri ile angarya olarak yasadışı çalıştırıldığını söyledi. Ünver, günlük 35 lira harcırah alan işçilerin ücretlerine iki yıldan bu yana herhangi bir artış yapılmadığını belirtti.
“SENDİKALI İŞÇİLERE TEHDİT”
İşverenin anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olan işçilerin e-devlet şifresini istediğini ve sendikadan istifa etmelerini aksi takdirde işten çıkartılma ile tehdit edildiklerini öne süren Ünver, e-devlet şifresini vermeyen işçilerin işten çıkartıldığını kaydetti. İşverenin işçilerin e-devlet şifresini istemesinin suç olarak değerlendiren Ünver, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi.
“SENDİKALI 108 İŞÇİ ATILDI”
Mersin’de 8, İstanbul’da 25, İzmir’de 26, Bursa Gemlik’te 20, Dilovası’ndan 16 ve İskenderun’dan 3 olmak üzere Nakliyat-İş’te örgütlü toplam 108 işçinin işten çıkartıldığının bilgisini veren Ünver, “Tüm bölgelerde üyelerimiz yapılan baskılara, tehditlere karşı emeklerine, örgütlülüklerine, sendikalarına, haklarına sahip çıkmaktadır. Üyelerimizin atıldığı Mersin, Bursa, İzmir, Gebze ve İstanbul’da direniş başlamıştır. MSC/MEDLOG şirketlerinin bütün işyerleri bundan sonra direniş alanıdır” ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından işçiler olan MSC/MEDLOG taşımacılık şirketi önünde direnişe geçti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA