Eğitim ve öğretim törenle açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eğitim ve öğretim törenle açıldı


 

Mersin’de yeni eğitim-öğretim yılı Müfide İlhan İlkokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı törende 15 Temmuz darbe girişimi de anlatılarak şehitler anıldı.

EREN KAVVAS

Mersin’de 2016-2017 yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Yenişehir ilçesindeki Müfide İlhan İlkokulu’nda tören düzenlendi. Törene; Mersin Valisi Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, AKP Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan ve Hacı Özkan, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, öğretmenler, öğrenciler ve veliler de katıldı. 44 bin yeni öğrenci okulla tanıştı.
15 Temmuz şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra törende öğrencilere 15 Temmuz darbe girişimi anlatılarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan video izletildi. Törende ayrıca demokrasi vurgusu yapılarak broşürler dağıtıldı.

“BIRAKIN ÇOCUKLARINIZ GÜRÜLTÜ YAPSIN”
Minik öğrencilerin şiirler okuduğu törende konuşan Vali Çakacak, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlangıcında öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, yeni eğitim-öğretim yılının başarılarla dolu olmasını diledi. Bugün okulların cıvıl cıvıl olduğunu vurgulayan Çakacak, “Sevgili öğrencilerimizin seslerini duydukça mutlu oluyoruz. Öğretmenlerimiz, çocuklarımıza ‘gürültü yapmayın’ diyorlar ama bırakın çocuklarımız gürültü yapsınlar. Çocukların cıvıltılarını duyalım ki, geleceğimiz açısından umut dolu olalım, ümitlenelim. Çünkü sevgili yavrularımız bizim geleceğimizdir. Onlar ne kadar iyi yetişirlerse bizim geleceğimiz de o kadar aydınlık olacaktır” dedi.

“İYİ EĞİTİM ALMIŞLAR Kİ SADECE BAYRAKLARIYLA KARŞI DURDULAR”
“Allah bir daha o günleri bizlere yaşatmasın” diyen Çakacak, 15 Temmuz gününün, ülkenin bölünmesine, parçalanmasına, işgaline zemin hazırlayan bir darbe girişimi olduğunu söyledi. Çakacak, “O hainler, yine eğitimden geçmiş insanlardı ama demek ki, vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi, insan sevgisi konusunda eğitim eksikliği vardı. Diğer taraftan, uçakların, tankların, topların karşısında sadece yüreği vatan sevgisiyle, millet sevgisiyle, insan sevgisiyle dolu aziz milletimizin evlatları Türk bayraklarıyla dikildiler. Görüyoruz ki, o darbe girişimine karşı çıkan, o kanunsuz emre uymayan şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, kahraman emniyet teşkilatının personeli ve yüreği vatan aşkıyla dolu aziz milletimizin evlatları demek ki, bu konuda iyi eğitim almışlar. İyi eğitim almışlar ki, sadece bayraklarıyla karşı durdular. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, 15 Temmuz şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİM HER ŞEYİMİZDİR”
Ülkelerin kalkınmasında ve gelişmesinde en büyük etkenin eğitim olduğunu ifade eden Çakacak, gelişmiş ülkelerde, bütçeden en büyük payın eğitime ayrıldığını, en büyük yatırımların da eğitim yatırımları olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de özellikle son yıllarda eğitimde hem fiziki anlamda kalitenin geliştirilmesi hem de çocukların daha iyi eğitim almaları için eğitime büyük yatırımlar yaptığını kaydeden Çakacak, “Ülkemizde yapılan bu eğitim yatırımlarından Mersin ili olarak biz de fiziki yatırımlarımızın artırılması, dolayısıyla eğitim kalitemizin artırılması konusunda önemli yatırımlar yapmaktayız. Devletimizin, hükümetimizin yaptığı bu yatırımların yanında hayırseverlerimiz de eğitime son derece önem vermekte, yatırımlarımıza destek çıkmaktadır. Eğitime gönül veren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz bizim her şeyimizdir, aydınlık geleceğimizdir. Onun için öğrencilerimizi geleceğe çok iyi hazırlamak durumundayız. Çünkü ülkeler arasında son derece büyük bir yarış var. Bu uluslararası rekabete ayak uydurmak için gençlerimizi de her alanda çok iyi yetiştirmek, donanımlı olarak geleceğe hazırlamak durumundayız. Bunun için sevgili öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Kendine güvenen, özgüveni olan, sorgulayan, tarihini bilen ama geleceğini de ona göre şekillendiren, tarihten her yönüyle ders alan, milli birliğine, beraberliğine bağlı, bayrağını, ülkesini seven, her şeyden önce insanı seven öğrenci yetiştirmek durumundayız. Hayata sevgi penceresinden bakan insan yetiştirmek durumundayız. Hayata sevgiyle bakan insandan başka insana zarar gelmez. İnanıyorum ki, sevgili öğretmenlerimizin elinde gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni uluslararası alanda hak ettiği yere ulaştıracaktır” şeklinde konuştu.

“VATANSEVER EVLATLAR YETİŞECEKTİR”
Mareşal Fevzi Çakmak'ın yeğeni olan Müfide İlhan’ın yaşamını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, “Burada bulunan kız öğrencilerimizin her biri, okudukları okula adını veren Müfide İlhan Hanımı örnek alarak eğitimlerini tamamlayacak, idealist bireyler olarak vatan, millet ve devlet yolunda önemli hizmetler üstleneceklerdir. Yarının öğretmenleri, doktorları, mühendisleri, yöneticileri olarak hizmet bayrağını bizlerden devralacak; aydın birer anne olarak vatansever evlatlar yetiştireceklerdir” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Koca ise bugün İlköğretim Haftası dolayısıyla Mersin’de 18 bini anaokulu olmak üzere toplam 44 bin öğrencinin ilk kez okulla buluştuğunu söyledi.

VALİ ÇAKACAK ÇOCUKLARA HEDİYE VERDİ
Konuşmaların ardından minik öğrenciler, törene katılanlara halk oyunlarından bir gösteri sundu. 4. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf öğrencilerine hoş geldin çiçeği verdiği törende daha sonra Vali Çakacak ve beraberindekiler, okula girerek 1. sınıfa başlayan öğrencilerle bir araya geldiler. Minik öğrencilere hediyeler veren Çakacak, öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA