Başkan Kocamaz 50 milyon TL borçlanmak istiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan Kocamaz 50 milyon TL borçlanmak istiyor!


 

Geçtiğimiz aylarda İller Bankası’ndan 250 milyon TL kredi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, 50 milyon TL daha kredi alabilmek için Belediye Meclis’ten yetki istedi.

Başkan Kocamaz, yetkinin komisyona havale edilmeden direk verilmesini istese de başta AKP olmak üzere muhalefetin etkisi ile teklif Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı birinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Komisyon raporlarına ait 18, idareye ait de 19 teklifin görüşüldüğü mecliste en çok imar planı tadilatı değişikliği ele alındı. Ayrıca 8 gündem dışı teklif de masaya yatırıldı. 
Toplantıya 12 meclis üyesi katılmazken, toplantı geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlarından Ali Kaya Mutlu ve şehitler için yapılan saygı duruşu ile başladı. 

DİREK YETKİ İSTEDİ!
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2015-2019 stratejik planı çerçevesinde kentin ihtiyaç duyduğu yatırımlar için İller Bankası’ndan 250 milyon TL kredi çeken Başkan Burhanettin Kocamaz, yeni bir borçlanma için meclisten yetki istedi. 50 milyon TL’lik yeni borçlanma yetkisinin belediye meclisinin ilgili komisyonlarına gitmeden direk onaylanmasını isteyen Başkan Kocamaz’a AKP’den tepki geldi. 

“BU PARALARLA ASFALT İŞİ BİTMEZ!”
Krediye neden ihtiyaç olduğuna dair kısa bir açıklama yapan Başkan Burhanettin Kocamaz, “Daha önce aldığımız 250 milyon TL’lik İller Bankası kredisi sadece asfalta yönelik bir krediydi. Bu parayı bu konu dışında hiçbir şekilde faydalanamıyoruz. İller Bankası da zaten bu krediyi proje karşılığı verdi. Şuanda gidenler görmüştür Mersin’in birçok yerinde söz verdiğimiz gibi yollar asfaltlanmış durumda. Yılbaşına kadar da hedefimiz eksiklikleri tamamlayabilmek. Ancak Mersin genelindeki 5 bin 500 kilometrelik yol ağını düşündüğünüzde bu paralarla asfalt işini bitirme şansımız da çok fazla görünmüyor” dedi. 

“BELEDİYENİN ASFALT ŞANTİYESİNDE KAYNAK SIKINTISI VAR”
Asfalt çalışmalarının hızla sürdüğünü ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kendi bünyesinde ki asfalt şathiyesinin kaynak sıkıntısı nedeniyle düzenli çalıştırılamadığını belirten Kocamaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak biz de asfaltlama çalışması yapıyorduk. Şuanda nakit sıkıntımız var o yüzden asfalt şantiyesini düzenli olarak çalıştıramıyoruz. Ayrıca yapılacak başka projeler de var. Bu projelerin ödemelerine yönelik sizden böyle bir yetki talep ediyoruz. Aldığımız 50 milyon TL’lik kredi ile istimlak çalışmalarına da başlanacak” dedi. 

AKP KOMİSYONDA DİRETTİ!
Başkan Kocamaz, teklifin komisyona gitmeden mecliste direk oylanarak kendisine yetki verilmesini istese de başta AKP grubu olmak üzere meclisteki muhalif üyeler konunun komisyonda görülmesi için diretti. 
AKP’li Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya, “Bu kadar büyük bir asfalt işi yapıldı. Mezarlığın üzerinde ki 800 kilometrelik yol 2,5 yıldır hala olduğu gibi duruyor” diyerek tepkisi dile getirdi. 
AKP’li Meclis Üyesi Mustafa Turan da, “Bugüne kadar hiçbir teklifte size muhalefet etmedik. Ancak bu konu ek teklif ile geldi. Hiç tartışılmayan bir konu olduğu için komisyona havale edilmeli” dedi. 
Başkan Kocamaz ise, “Toroslar’da istimlak ile ilgili çalışma yapıldığı için hala asfaltlamaya geçilemedi. Ancak ben kredi konusu acil olduğu için teklifi direk geçirmeyi önerdim” dedi. 

“ASFALTTA KAMU ZARARA UĞRATILIYOR”
CHP’li Meclis üyesi Derya Özinç de, “Bir önceki kredi asfalt için alındı. Ama Tarsus’ta da asfalt sıkıntısı var. Sökülen parke taşları yerine asfalt dökülüyor ve kamu zarara uğratılıyor.  Daha önce çekilen kredinin nereye aktarıldığının çok iyi bilinmesi gerekiyor ki komisyon yeni kredi için ona göre karar versin. Yeni çekilecek kredinin nereye aktarılacağı da iyi araştırılmalıdır” dedi.

“OĞLUMA PARKE FABRİKASI KURDUĞUM İDDİA EDİLDİLDİ”
Başkan Kocamaz ise bu çıkışa sert tepki verdi. Özinç’e, “Olaya nereden baktığınıza bağlı...” diyerek yanıt veren  Kocamaz, “Tarsus’ta daha önce parke yapılan yerlerin bazı yerlerinde deformasyon oldu Gerek elektrik, gerek doğalgaz, Telekom ile birçok yerde bozulmalar oldu. İlk anda yaptığımız o parke özelliği tamamen kayboldu. Yani bir gereksinimdi oraların asfalt yapılması. Tarsus’ta 2000’i yılların bayında parke taşı yapmaya başlamıştık, bunlar hiç bozulmasa dahi dayanma süresi 10-15 yıl arasıydı. Dolayısıyla çirkin görüntünün ortadan kalkması için bu çalışmalar yapıldı. Kamu zararı olduğunu düşünmüyorum.
Ancak bu konuyla ilgili, ‘Oğluna parke fabrikası kurmuş, onun için bu işleri zorluyor’ gibi siyaseten çok düşük bulduğum tezviratlar da yapıldı. 
Aslında sizin bana teşekkür etmeniz lazımdı ama bir teşekkürü bana çok görüp antipropaganda yapmanız çok da hoş değil” dedi.
Görüşmelerin ardından Başkan Kocamaz’a, 50 milyon TL’lik kredi yetkisi verilmesi ile ilgili teklif Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA