Kendirci adaylığını açıkladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kendirci adaylığını açıkladı


 

Avukat Hakan Kendirci, Mersin Barosu Başkanlığı seçimleri öncesi başkanlığa aday olduğunu açıkladı.


SONER AYDIN

Mersin Barosu Avukatlarından Hakan Kendirci 8 Ekim’de yapılacak olan Mersin Baro Başkanlığı seçimlerinde baro başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basınla bir araya gelen Kendirci adaylığı ilgili açıklamalarda bulundu. 2004-2008 yılları arasında Mersin Barosu yönetiminde yer aldığını aktaran Kendirci, 2012-2014 yılları arasında ise Barolar Birliği delegeliğine getirildiğini söyledi. Listelerinin belirlendiğini ve seçime hazır olduklarını vurgulayan Kendirci, “Avukatın halkın adalet hakkının bir güvencesi olduğunu düşünüyoruz. Özellikle Barolara verilen hukukun üstünlüğü, insan haklarını savunmak ve bu işlerlikleri kazandırmak görevini layıkıyla yerine getireceğiz” dedi.

“HAYALLERİMİZİ BAROYA TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Mersin’deki dinamiklerle hareket etmek istediklerinin altını çizen Kendirci, “Özellikle gazetecilerle hareket etmek istiyoruz. Halkın haber alma özgürlüğünü engellerin aşılması için çalışacağız. Biz seçilmiş olmak için seçilmek değil hayallerimizi baro yönetimine taşımak, avukata, mesleğe, Türkiye gündemine katkı sağlamak istiyoruz. Listemizde yer alan her avukat arkadaşımız alanında uzman, çalışkan kişilerdir” ifadelerini kullandı.

“AVUKATLAR DA FİŞLENİYOR!”

Her türlü darbeye karşıya karşı olduklarını ancak darbe ile mücadele adı altında bir hukuksuzluk girdabının yaratıldığını ve hukukçuların çok dikkatli davranması gerektiğini dile getiren Kendirci, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bazı avukatların görevlerini yaparken kolluk güçleri tarafından hakarete uğradığı, işlerinin zorlaştığına dair iddialara ise, “Sadece Mersin’de 80’e hakim savcı görevden alındı. Bunların önemli bir kısmı tutuklandı. Hakim ve savcıların yargılamalarını takip eden avukat arkadaşlarımıza karşı kolluğun ciddi bir ön yargısı oluştu. Gelen avukatlara özel mi, CMK mı diye sorular sorulup fişleme çabası içinde olunduğu duyduk. Herkesin adil yargılanma hakkı vardır. Avukatlara işlerini yaptıkları için kolluk kuvvetlerince müdahale edilmesi kabul edilemez.” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA