"Yalnız değilsin!" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

"Yalnız değilsin!"


 

CHP’li kadınlar Terzi’ye sahip çıktı

CHP’li kadınlar şort giydiği için bindiği otobüste tekmelenen Ayşegül Terzi'ye destek verdi.  Kadınlar, kadın düşmanı zihniyeti kınayarak Terzi'nin yalnız olmadığını haykırdı. 

SONER AYDIN

Mersin CHP İl Kadın Kolları üyesi kadınlar Bayram'ın 1. günü İstanbul'da bindiği otobüste şort giydiği için bir erkek tarafından tekmelenen hemşire Ayşegül Terzi'ye destek açıklaması yaptı. 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen açıklamayı Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler okudu. CHP il binasında gerçekleştirilen açıklamaya katılan çok sayıda kadın şort giyip, yakalarına mor kurdele taktı. 

“KADININ YAŞAM ALANI DARILIYOR”
Açıklamayı gerçekleştiren Güler, Ayşegül Terzi'nin mevcut hükümetin, kadını ikinci sınıf gören söylemlerinden ve uygulamalarından cesaret alarak, kadına şiddetin doğal ve meşru olduğunu düşünen zihniyetin, son kurbanlarından biri olduğunu söyledi. Yaşam alanlarını daraltan otoriter zihniyetin ve toplumun demokratikleşmediğinin farklı biçimlerde kendini gösterdiğini dile getiren Güler, "Kadını her alanda esir alan bu anlayış, bu kez otobüsün içinde kendini göstermiştir" dedi. 

“AYŞEGÜL’E ATILAN TEKME LAİKLİĞİE ATILMIŞTIR”
14 yıllık mevcut zihniyetin kadının özgürleşmesinin önündeki en büyük engel olduğunu öne süren Güler, "Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak, laiklik, çağdaşlık ve demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Bu inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak, kadın-erkek eşitliği temelinde mücadelemizi sürdürmeye, baş örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını, sonuna kadar aramaya kararlıyız. Ayşegül'e atılan her tekme, laikliğe, özgürlüğe, insan haklarına atılan tekmedir" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA