Sorumlular cezalandırılmalı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sorumlular cezalandırılmalı!


 

Balık ölümlerinin yaşandığı yerde incelemelerde bulunan Tarsus Belediye Başkanı Can, bu katliamı yapanların en kısa cezalandırılmasını istedi.

Haber Merkezi

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Adana Seyhan Nehrinin Tarsus sahilindeki balık ölümleri ilgili incelemelerde bulundu. Gördüğü manzaranın bir katliam olduğunu belirten Başkan Can, katliamı yapanların en kısa cezalandırılmasını istedi. 
“Bizim sahilimizde son aylarda sıkça meydana gelen balık ölümleri için buradayım” diyen Başkan Can, “Bildiğiniz gibi Adana’dan gelen kirli kanal Baharlı mahallemizin mıntıkasında Seyhan nehri ile birleşerek sahilimize dökülüyor. Toplam uzunluğu 50 km’ye yaklaşan bu kirli kanalın 25 km’si bizim sınırlarımız içerisinde seyrediyor. Baharlı ve Karaçerçili mahallelerimize de çok yakın geçiyor. İlgili makamlarla görüştüm. Gerek Adana gerekse Mersin’den gelen resmi kurumlar gerekli örnekleri aldılar. Bu vahim duruma ne tür bir kimyasalın sebep olduğu bu tahlil sonuçlarından sonra netleşecektir. Şu aşamada bir şey net bir şey söylemek doğru olmaz. Bu tahliller sonucunda sorumluların en kısa sürede hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyorum” dedi.
Atıkların gelecek nesiller için önemine de vurgu yapan Başkan Can, “Burada balık ölümlerine ek olarak doğaya atılan plastik ve benzeri atıkları da bulunmaktadır. Örneğin plastik şişenin 450 yılda doğada yok olacağı uzmanlar tarafından vurgulanıyor. İşimiz bittikten sonra bunu poşetimize koyup uygun bir çöp konteynerine kadar götürmemiz gelecek nesiller için görevimizdir” şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından bölgedeki vatandaşlarla sohbet ederek bilgi aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA