Öğretmenler hukuk mücadelesi başlatıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Öğretmenler hukuk mücadelesi başlatıyor


 

Mersin’de olduğu gibi Tarsus’ta açıa alınan ğretmenler görevlerine dönebilmek için dilekçe Verdi. Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yücel, bu haksızlıklara karşı ceza ve tazminat davaları açacaklarını açıkladı.

Haber Merkezi

Mersin’in Tarsus ilçesinde açığa alınan Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, görevlerine geri dönebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne iletilmek üzere ilçe milli eğitim müdürlüğüne itiraz dilekçesi verdiler.
Konuyla bir de açıklama yapan Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, ‘15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra ‘darbecilerle hesaplaşma’ adına başlatılan ihraçlar ve açığa almaların, 8 Eylül tarihinden sonra çoğu Eğitim-Sen üyesi olan 11 bin 301 eğitim emekçisinin açığa alınması ile farklı bir boyuta taşındığını söyledi. 

AMAÇ; ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYI DAĞITMAK
Hükümetin eğitim emekçilerinin sendikal örgütlülüğüne, özellikle iş güvencesine yönelik olarak attığı adımların, kara propaganda eşliğinde sürdürülen saldırının asıl nedenini ortaya koyduğunu savunan Yücel, “İllerde mülki amirler, yandaş okul müdürleri ve yandaş sendika yöneticilerinin işbirliği ile hazırlanan ve eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesini dağıtmayı hedefleyen açığa alma listelerinin ilan edildiği 8 Eylül’den itibaren mücadeleci eğitim emekçileri, öğrenciler ve veliler örnek bir dayanışma sergilemiş, yapılan eylemler, basın açıklamaları ve oturma eylemleri sonucunda ilk olarak Dersim’de açığa alınan eğitimcilerin büyük bölümü görevlerine iade edilmiştir. Görevine iade edilmeyen 85 üyemizin haklarındaki soruşturmanın sürdüğü açıklanmıştır. Eğitim Sen olarak haksız yere açığa alınan tek bir üyemiz kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir.
En başından itibaren ısrarla vurguladığımız gibi, sendikal eylemler gerekçe gösterilerek yapılan açığa almalar tamamen yasa dışıdır ve bu süreçte sorumluluğu bulunan herkes, okul müdürlerinden başlayarak cezai olarak işledikleri suçun bedelini hukuk karşısında ödeyeceklerdir” dedi. 

“CEZA VE TAZMİNAT DAVALARI AÇACAĞIZ”
Sendika olarak bu konuda gerekli hukuki girişimleri de en kısa sürede başlatacaklarını açıklayan Başkan Yücel, eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesini dağıtmaya, Eğitim Sen’e yönelik yalan ve iftiralar ileri sürerek bu suça ortak olanlar hakkında hem ceza davaları, hem de yüklü miktarda tazminat davaları açacaklarını kaydetti. 
“Eğitim Sen, nereden ya da kimden gelirse gelsin, eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesini hedef alan, iktidarın baskıcı ve anti demokratik uygulamalarına zemin hazırlayan her türlü yasa dışı girişim ve saldırının karşısında hukuksal ve örgütlü mücadelesiyle durmayı sürdürecektir” diyen Yasemin Yücel, “Hukuksuz bir şekilde açığa alınan tüm eğitim emekçilerinin yanında olduğumuz bilinmelidir. Milli Eğitim Bakanı tarafından kamuda öğretmen alımlarının bundan sonra ‘sözleşmeli istihdam’ ve ‘sözlü sınav’ üzerinden yapılacağını açıklaması, kamuda temel istihdam biçiminin sözleşmeli, güvencesiz istihdam olacağını göstermektedir. Yıllardır güvencesiz istihdama karşı mücadele eden, angarya çalışmaya, performans değerlendirmesine karşı çıkan eğitim emekçilerinin tamamen sendikal nedenlerle açığa alınmasındaki asıl amacın iş güvencesinin kaldırılmasına karşı örgütlü mücadeleyi ve kurulduğu günden bu yana laik,bilimsel,demokratik eğitim mücadelesi yürüten sendikamızı zayıflatmak olduğu açıktır.
Gerek Eğitim Sen’in, gerekse üyesi olduğumuz KESK ve uluslararası sendikal örgütlerin Türkiye’de yaşanan ihraçlar ve açığa almalarla ilgili olarak başlattıkları girişimler sürmektedir. Haksız yere ihraç edilen, sendikal eylemler nedeniyle açığa alınan tüm eğitim emekçileri görevlerine dönene kadar bütün gücümüzle hem hukuksal, hem de örgütsel mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA