Artık sahilde sadece ölüm var! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Artık sahilde sadece ölüm var!


 

Tarsus’taki balık ölümleri ile ilgili analiz sonuçları beklenirken kirliliğin Adana’dan kaynaklandığına yönelik iddiaları yeniden gündeme getiren Tarsuslu avcılar, “Artık sahilde sadece ölüm var” diyerek, yetkilileri göreve çağırdı.

Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı ve Fahri Av Müfettişi Tufan Dokuyucu, ilçede yaşanan balık ölümlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Çukurova'nın iki ana hayat kaynağından birisi olan Seyhan Nehri'nin Tarsus'ta 'Adana ırmağı boğazı' diye bilinen, Baharlı köyü yakınlarında denizle birleştiği noktada geçtiğimiz günlerde binlerce balığın ölerek sahile vurduğunu anımsatan Dokuyucu, henüz tahlil sonuçları gelmeden yapılan açıklamaların ne kadar gerçekçi olabileceğini sordu.
Adana ve Mersin İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri olayın akabinde incelemelerde bulunarak örnekler aldı ancak sonuçlar hala çıkmadı. Sonuçlar gelmeden yapılan açıklamalar ve basındaki haberler ne kadar gerçekçi olacak bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Yukarıdaki iddialar sadece tahminden öte geçemez” dedi.

AVCILAR GÖRDÜKLERİ MANZARA KARŞISINDA HAYRETE DÜŞTÜ!
Amaçlarının balık ölümlerini durdurmak olduğunu kaydeden Dokuyucu, “Tarsus Avcılar Kulübü olarak biz de bu iddialara yanıt olması açısından Adana’dan gelen kirli kanaldan Tarsus’a döküldüğü yere kadar olan bölgede incelemelerde bulunduk ve bunu görüntüledik. Tabi ki bu kadar vahim bir manzara ile karşılaşacağımızı bizler de tahmin etmiyorduk. Çünkü atık tesisine varmadan gördüğümüz bir kanal bizleri hayrete düşürdü. 
Bu kanal Adana’nın girişinde olup görüntülerde yerleri çok net belirtilmiştir. Ayrıca bu kanal sanıldığının aksine arıtma tesisine gitmeden, arıtma tesisinin deşarj ettiği kanalla birleşip, o şekilde Tarsus sınırlarına devam ediyor. Bu kanal alenen bir çöp ve atık tasfiye yeri haline dönüşmüş. Kuralsızca ve hiçbir denetimden geçmeden çevre düşmanları bu bölgeyi kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktalar. Burada biz atık tesislerini kurmuş ve devletimizin belirlediği yönetmeliklere uygun olarak hareket eden firma ya da kurumlara bir sözümüz yoktur. Ama bölgede gördüğümüz ve görüntülerde açıkça isimleri görünen, o kanala denetimsiz atıklarını atıp kaçan çevre düşmanları için ilgili kurumların harekete geçmesini istiyoruz. 

“BİRÇOK İŞLETME ATIKLARINI BU KANALA BIRAKIYOR”
Ayrıca burada birçok işletmenin kontrolsüzce atıklarını bu kanala boşalttıklarını tespit ettik. Kirli kanalın Tarsus’ta yine Adana’dan gelen Seyhan Nehri ile birleştiği noktaya kadar gittik. Adana sınırları içerisinde 2 kanal daha tespit ettik. Fakat Tarsus sınırları içerisine girdikten sonra bu şekilde kirli atık kanalıyla birleşen kanallar kesinlikle görmedik. Seyhan Nehri kıyısında ve kirli atık kanalı kıyısında yaşayan insanlarla sohbet ettik. Bu insanların sıkıntılarını da görüntülerde seyredeceksiniz. 

“İFTİRA ATMIYORUZ”
Sonuç olarak biz Tarsus Avcılar Kulübü olarak hiç kimseye iftira atmıyoruz. Kimseyi bir şeyle itham etmiyoruz. Kimsenin adamı değiliz, hiçbir belediye ya da kuruma karalama içerisinde değiliz. Bizim tek derdimiz Tarsus’umuz ve gelecek nesillere bırakacağımız temiz bir doğadır. Yıllar önce Tarsus sahilinde girilebilen bir denizimiz vardı. Artık sahilde sadece ölüm var. Buraları tekrar hayata döndürmek için çaba sarf ettiğimizi herkesin bilmesini istiyoruz. Gerek resmi gerekse özel kurumlar ve kuruluşlar bizleri bu şekilde anlamalıdırlar. Bizler elimizdeki kısıtlı imkanlarla bu şekilde görüntüleme ve verilere ulaşabildiysek, resmi kurumlarımızın daha etkili bilgilere ulaşacağına ve Tarsus halkını ve doğamızı bu sıkıntıdan kurtaracağına inanıyoruz” şeklinde konuştu. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA