Su borcuna yapılandırma imkanı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Su borcuna yapılandırma imkanı!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkında kanun kapsamında su borcu bulunan abonelerin borçlarını yeniden düzenliyor.

Haber Merkezi

MESKİ aboneleri 6736 sayılı kanun kapsamında MESKİ’ye olan tüm birikmiş borçlarını yapılandırabilecekler. Abonelerin söz konusu su borç yapılandırılmasından faydalanabilmek için en geç 31 Ekim 2016 tarihine kadar MESKİ Genel Müdürlüğü ve şubelerine başvuru yapabilecekler. Aboneler, su borçlarını 2 şer aylık dönemler halinde ödenmek üzere 6, 9, 12 ve 18 ay taksit seçenekleri ile ödeyebilecekler. 
Söz konusu kanunla abonelere getirilen en büyük kolaylıklardan birisi de abonelerin gecikme faizi yerine bunlardan daha uygun olan Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiat Endeksi) ile hesaplanan su borçlarını ödeyebilecek olmaları. Kanunun abonelere getirdiği diğer bir avantaj ise 6360 sayılı kanunla tüzel kişiliği kaldırılan köylerde ve beldelerde bulunan abonelerin 30.06.2016 tarihine kadar olan birikmiş borçlarının tamamının 31.12.2016 tarihine kadar ödenmesi durumunda her türlü faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi alacakların tahsilinden vazgeçilmesi. Yani Mersin’de 31 Mart 2014 tarihi itibariyle ile tüzel kişiliği kaldırılan 41 belde ve 509 köyde bulunan abonelerden MESKİ’ye olan birikmiş su borçlarını yıl sonuna kadar ödemeleri durumunda herhangi bir gecikme zammı, gecikme faizi alınmayacak. Su borcu bulunan abonelerin kanundan yararlanmak üzere Genel Müdürlüğe gitmeleri gerekiyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA