MEÜ’de kıyım sürüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’de kıyım sürüyor!


 

Mersin Üniversitesi’nde “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan Yrd. Doç. Dr. Eylem Çamuroğlu’nun görevine imzacı olması gerekçesiyle son verildi. Böylece Mersin Üniversitesi’nde Barış için Akademisyenler’den 9 kişinin görevine son verilmiş oldu.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörlüğü, İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Eylem Çamuroğlu Çığ’ın görevine “Bu suça ortak olmayacağız” adlı bildiriye imza attığı gerekçesiyle son verdi. Üç yıllık sözleşme süresi 1 Ekim’de dolacak olan akademisyene rektörlük tarafından gönderilen tebliğde, işe son verme gerekçesi olarak bildiri sonrası hakkında açılan idari ve adli soruşturmalar gösterildi. Rektörlüğün yürüttüğü soruşturma henüz tamamlanmamış. Sözü edilen adli soruşturma ise belirsizliğini korurken imzacı akademisyenler ifade dahi vermemiş durumdalar.
Böylece Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, Şubat ayından itibaren toplamda 6 yardımcı doçent, 2 uzman ve 1 araştırma görevlisi olmak üzere 9 akademisyeni barış bildirisine imzacı oldukları gerekçesiyle nedeniyle işten çıkarmış oldu.

KHK’LARLA İLGİSİZ, REKTÖRLÜK İNİSİYATİF ALDI
Son dönemde Cemaat operasyonlarıyla birlikte yaşanan kamu tasfiyelerine Barış için Akademisyenler de dahil edilmiş, yurt çapında 44 imzacı akademisyeni görevine son verilmişti. Mersin Üniversitesi’ndeki sözleşme yenilememe üzerinden gerçekleşen uygulamalar ise KHK’lerden bağımsız şekilde, rektörlük inisiyatifiyle yürütülüyor.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası Mersin için değişen ise, bu tarihten sonra işten çıkarılan 3 yardımcı doçentin gerekçelerinin doğrudan atılan imzalar olarak ifade edilmesi oldu. Daha önceki vakalarda dosyaların geç gitmesi, ayarlı jüri kurulması gibi yan yollar denenmişti. Son işlemlerde ise bölüm, fakülte ve jüri raporları olumlu olmasına karşın, akademik ve idari konularla ilişkisi kurulmadan işten çıkarmalar gerçekleşti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA